Kotimaa |

Lääkäripulaan löytyi ratkaisu Mikkelissä: kunnon palkka ja hyvät työolot

Samaan aikaan kun muualla kärvistellään lääkäreiden kesäsijaisten pulassa, Mikkelissä niitetään tehdyn työn tuloksia.

Potilas lääkärin vastaanotolla.

Nuorten lääkäreiden rekrytointiin panostaminen tuottaa tulosta Mikkelissä. Kaupunkiin on saatu palkattua lääkäreille hyvin kesäsijaisia, kun samaan aikaan monessa muussa kunnassa kärsitään lääkäripulasta. Virkaa tekevä johtava ylilääkäri Jouko Hänninen uskoo, että syynä on systemaattinen panostus nuorten lääkäreiden Mikkeliin houkutteluun.

- Oikeastaan meillä on kaksi asiaa. Toinen on se, että meillä on kilpailukykyinen palkka eli paikallinen virkaehtosopimus. Ja sitten meillä on ollut hanke muutama vuosi sitten, jolla me pyrittiin parantamaan nuorten lääkäreitten  työoloja, ja me ollaan saatu sitä kautta Mikkeliin hyvä maine.

Kaupunki on muun muassa ollut näyttävästi esillä lääkärimessuilla. Hänninen uskoo, että Mikkelissä pitkään kärsitystä lääkäripulasta päästään pikkuhiljaa eroon.

- Varmaan tämä sitä ennustaa, mutta tämä prosessi vie varmaan vuoden tai kaksi vielä eteenpäin. Mutta meillä on tosiaan saatu lääkäreitä virkoihin ihan vakituisestikin.

Lääkäriaikaa on joutunut odottamaan Mikkelissä pahimmillaan useita viikkoja. Mikkelin terveyskeskuksen lääkäripalveluista puolet on ulkoistettu Mediverkolle. Ulkoistaminen päästään purkamaan ensi vuonna kun kaupunki on onnistunut palkkaamaan omia lääkäreitä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.45

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on muistanut lentoturmassa menehtyneitä, heidän omaisiaan ja turmasta järkyttyneitä Facebook-sivullaan rukouksella.

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä