Talous |

Laatikainen: Ollilasta keskustan ja kokoomuksen yhteinen presidenttiehdokas

Jos Suomi haluaa keulaansa maailmanluokan vaikuttajan, keskusta ja kokoomus kääntyvät yhdessä Jorma Ollilan puoleen seuraavissa presidentinvaaleissa. Näin, mikäli hallituspuolueet kuuntelevat professori Erkki Laatikaista.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila
Kuva: YLE

Professori Laatikainen on huolissaan Suomen tulevaisuudesta. Hänen mukaansa Suomi tarvitsee presidentiksi vaikuttavan henkilön, joka tunnetaan maailmalla. Nokian ja Shellin hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila sopisi Laatikaisen visiossa täydellisesti tähän muottiin.

Ollilan henkilöhistoria henkii kyvykkyyttä. Laatikaisen mukaan kahden maailmanlaajuisesti vahvan yrityksen johtaminen on merkki poikkeuksellisuudesta. Tähän erikoislaatuisuuteen kokoomuksen ja keskustan tulisi iskeä kiinni.

Laatikainen näkee, että tilaus keskustaoikeistolaiselle ehdokkaalle on olemassa. Hänen mukaansa sillä hetkellä, kun Matti Vanhanen putosi toiselta kierrokselta vuoden 2006 presidentinvaaleissa ja asettui kokoomuksen Sauli Niinistön taakse, yhteistyö seuraavissa vaaleissa sai pohjan. Tämä yhteistyö täydellistyisi Jorma Ollilan ehdokkuutena vuonna 2012.

Professori Laatikaisen mukaan Ollilan presidenttiydelle ei ole esteitä. Laatikainen antaa ymmärtää, että Ollilan Nokia tempoi Suomen lamasta 1990-luvulla, jonka suomalaiset muistavat. Tasavallan presidenttiys sopisi mukavasti myös Ollilan komeaan uraan.

- Jorma Ollila olisi politiikan kenttien sivullinen, joka vastaisi oivallisesti tämän vuosikymmenien haasteisiin, Laatikainen hehkuttaa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä