Keski-Suomi

Lähes kaikki Keski-Suomen karhuluvat käytetty

Keski-Suomeen myönnetyistä seitsemästä karhunkaatoluvasta vain yksi on enää käyttämättä. Eniten kaatolupia myönnettiin tänä vuonna Karstula-Kivijärvi-Kyyjärvi-alueelle, jossa kaikki kolme lupaa käytettiin jo heti karhunmetsästyksen alkupäivinä.

2012 ensimmäinen karhu kaatui Kivijärvellä.
Vuoden 2012 ensimmäinen karhu kaadettiin Kivijärvellä. Kuva: Harri Piispanen

Viime vuonna Keski-Suomeen saatiin vain neljä karhunkaatolupaa. Kaatolupia on lisätty, sillä esimerkiksi pentueista on tehty yhä enemmän havaintoja.

-Karhukanta on vahvistunut todella paljon ja tällä kyseisellä lupa-alueella pentueista on esimerkiksi tullut todella paljon havaintoja. Luvansaanti perustuu näihin pentuehavaintoihin, kertoo karhunmetsästyksen ylijohtaja Juho Pohjola Kivijärveltä.

Konneveden alueelle karhunkaatolupa myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja lupa on vielä käyttämättä.

-Konnevedellä on havaintoja ja on saatu haukkuunkin karhua. Viime viikolta ja tältä viikoltakin on havaintoja, että liikenteessä niitä on. Sanotaan, että vähän semmosta opettelemista se on niin koirille kuin miehillekin, mutta yritetään, luvanhakija ja karhujahdin johtaja Aimo Heimonen kertoo.

 

Tuoreimmat aiheesta: Keski-Suomi

Pääuutiset

Kotimaa

Onko Sveitsiin menijöitä? – pankkisalaisuuden murtuminen innostaa myös suomalaisia rahanhakumatkoille

Suomalaisilla on edelleen jopa miljoonaluokan talletuksia Sveitsin pankeissa. Tulli ja keskusrikospoliisi ovat nyt erityisen kiinnostuneita suomalaisten Sveitsin-matkoista, sillä Sveitsin tiukka pankkisalaisuus on avautumassa ensi vuoden alusta. Odotettavissa on, että moni yrittää vielä ennen vuodenvaihdetta tuoda verottajalta piilottamiaan rahoja Suomeen käteisenä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä