Keski-Suomi

Lähes kaikki Keski-Suomen karhuluvat käytetty

Keski-Suomeen myönnetyistä seitsemästä karhunkaatoluvasta vain yksi on enää käyttämättä. Eniten kaatolupia myönnettiin tänä vuonna Karstula-Kivijärvi-Kyyjärvi-alueelle, jossa kaikki kolme lupaa käytettiin jo heti karhunmetsästyksen alkupäivinä.

2012 ensimmäinen karhu kaatui Kivijärvellä.
Vuoden 2012 ensimmäinen karhu kaadettiin Kivijärvellä. Kuva: Harri Piispanen

Viime vuonna Keski-Suomeen saatiin vain neljä karhunkaatolupaa. Kaatolupia on lisätty, sillä esimerkiksi pentueista on tehty yhä enemmän havaintoja.

-Karhukanta on vahvistunut todella paljon ja tällä kyseisellä lupa-alueella pentueista on esimerkiksi tullut todella paljon havaintoja. Luvansaanti perustuu näihin pentuehavaintoihin, kertoo karhunmetsästyksen ylijohtaja Juho Pohjola Kivijärveltä.

Konneveden alueelle karhunkaatolupa myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja lupa on vielä käyttämättä.

-Konnevedellä on havaintoja ja on saatu haukkuunkin karhua. Viime viikolta ja tältä viikoltakin on havaintoja, että liikenteessä niitä on. Sanotaan, että vähän semmosta opettelemista se on niin koirille kuin miehillekin, mutta yritetään, luvanhakija ja karhujahdin johtaja Aimo Heimonen kertoo.

 

Tuoreimmat aiheesta: Keski-Suomi

Pääuutiset

Ulkomaat

Helsingin Etyk 1975: Kommunismi kärsi tappion, Kekkosta jännitti kovasti

”Rautaesirippua oli tarkoitus raottaa, ei repäistä auki”, sanoo diplomaatti Jaakko Iloniemi Etykin huippukokouksesta. Mutta toisin kävi. Neuvostoliitto teki länsimaille myönnytyksiä, jotka myöhemmin kävivät sille kalliiksi. Presidentti Urho Kekkonen oli jämäkkä puheenjohtaja, mutta sisäpiirin mukaan hänen roolinsa oli vähäisempi kuin aikoinaan hehkutettiin. Ety-kokouksesta on tänä kesänä kulunut 40 vuotta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä