Lahti |

Lahti antoi potkut virkamiehelleen

Lahti on purkanut kaupunginmuseossa toimineen miehen virkasuhteen. Syynä on virkamiehen tekemä kavallus radio-ja tv-museosäätiössä. Potkut astuivat voimaan heti.

lahden radio ja tv museo
Kuva: Yle Lahti

Lahden kaupungin tiedotteen mukaan miehen virkasuhteen purkamisen perusteena on virkasuhteeseen olennaisesti vaikuttavien velvoitteiden vakava rikkominen Radio- ja tv –museosäätiöön kohdistuvana väärinkäytöksenä.

Menettely kohdistuu samalla kaupunginmuseoon kyseisen säätiön sopimuskumppanina ja Lahden kaupunkiin säätiön omistajana. Virkamies tuomittiin hiljakkoin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa kavalluksesta noin 1900 euron sakkoon.

Hänet määrättiin korvaamaan radio-ja tv-museosäätiölle viemänsä rahat, noin 2200 euroa. Käräjäoikeuden tuomio on lainvoimainen.      

Tuoreimmat aiheesta: Lahti

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.45

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on muistanut lentoturmassa menehtyneitä, heidän omaisiaan ja turmasta järkyttyneitä Facebook-sivullaan rukouksella.

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä