Osallistu |

Lähtisitkö metsään keräämään käpyjä rahasta?

Ahkera käpyjen kerääjä voi tienata verovapaasti jopa 4 000 euroa kuukaudessa. Oletko koskaan kerännyt käpyjä tai muita luonnonantimia tuloja kartuttaaksesi? Millaisia kokemuksia sinulla on sellaisesta työstä? Petyitkö tuloihin vai ylittivätkö ne odotukset? Tuntuiko työ raskaalta vai nautitko ulkona ahkeroinnista? Oletko kiinnostunut käpyjen keräämisestä, vaikket ole sitä vielä tehnytkään?

Männynkäpy Kuva: YLE / Antti Kettumäki

Ahkera käpyjen kerääjä voi tienata kuukaudessa jopa 4 000 euroa puhtaana käteen, vaikka pitäisi viikonloput vapaata.

- Parhaimmat kerääjät tienaavat jopa pari sataa euroa päivässä, ja se on verovapaata tuloa, kertoo Metsänhoitoyhdistys Järvi-Suomen metsäneuvoja Tapio Perko.

Jos aikoo ryhtyä käpyjen kerääjäksi, kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen, sillä sekä kävyillä että metsällä on tiukat laatukriteerit. Ainoastaan tämänvuotiset latvuksissa yhä kiinni olevat kävyt kelpaavat siemenkävyiksi.

- Kävythän kerätään pääsääntöisesti hakkuiden jälkeen, kun metsäkoneet ovat lähteneet työmaalta pois. Siellä sitten latvuksia käänneellään ja etsitään käpyjä, Perko sanoo.

 Lisäksi käpyjen keräämiseen on aina oltava maanomistajan lupa.

Kommentoi aihetta (67 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Timppa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos saisin kokeneemman opastamaan alkuun, niin miksen lähtisi.

  Verovapaat tulot on aina kova juttu.

  • Toinen porvari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Voi sitten niillä verovapailla tuloilla ostaa iloisesti esim. yksityisiä terveyspalveluita...

  • Kolmas

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Veroillahan saa noita palveluita kanssa ihan maksettua?

   Ennen oli niin, nykyisin vaan joudut kaivamaan kuvetta vaikka

   olisit miten paljon veroja maksanut.

 • Lähtisin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen joskus lapsena kerännytkin käpyjä,mikä ettei vieläkin jos siihen olisi mahdollisuus.

  • Kira

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ottaisitko minut kaveriksi:)

   Verottomalle lisätulolle olisi todella tarvetta ja töitä olisin valmis tekemään, kunhan joku opettaisi alkuun.

  • akateeminen kävynkerääjä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jos vielä pääsisin puuhun tällä iällä niin totta kai lähtisin ja kun ei vielä ole niitä fobioitakaan tullut (on testattu Linnanmäen karuselleissa ym. lasten kanssa kesäisin). Kokemusta käpyjen keräämisestä on saatu lapsena n 40-50 v sitten ja puuhun kiivettiin ilman mitään apuvälineitä, kun tikkaita ei jaksettu kantaa ja vanhemmilla ei ollut aikaa tulla "avustamaan" maatilatöiden takia. Todellakin saatu raha oli tarpeen maaseudulla, kun piti ostaa kenkiä ym koulunkäyntiä varten.

 • Käpy jäässä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miten ihmeessä se on verovapaata tuloa? Tehdäänkö sitä pimeänä? Vai onko tuossa joku veronkiertokikkailu? En oikein voi uskoa, että tuon luokan tuloja saisi tuosta vain verovapaasti. Tuohan on selvästi ammattimaista toimintaa.

  • Marjanpoimija

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei kai vietnamilaisetkaan tule Suomeen poimimaan marjoja ihan vaan harrastusmielessä? Niin, siis marjankin saa poimia metsästä ja myydä ihan verovapaasti ja toistaiseksi ilman maanomistajan lupaa. Aika moni ihminen elättää itsensä tällä tavalla.

  • arska

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Se on sitä nykyistä verosuunnittelua jota herratkin harrastavat tämä käpyjen keruun verottomuus.Kyllä sitä melko ahkera pitää olla jos 4000 Eur kuukaudessa meinaa tienata ei tahdo olla niitä paikkoja joista sais kunnon käpyjä kerättyä.

  • Metsäsusi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Siten ihmeessä, että käpyjen kerääminen on samaa sarjaa kuin marjojen kerääminen: verovapaata luonnonantimien poimintaa. Käpyjen keräys vaan vaatii maanomistajan luvan ja siltä osin ei ole jokamiesoikeus kuten marjastus tai sienestys.

   Kokemuksesta tiedän, että ei se käpyjen keräys mitää heikkoa hommaa ole taloudellisesti. Tuommoset neljätonniset kannattaa kuitenkin realismisyistä unohtaa ja pitää mainoslauseina. Jos ny vaikka parin tonnin edestä kuukaudessa keräilee, niin onhan se aikas kiva korotus kelan tai työkkärin peruspäivärahaan verrattuna ;)

 • Carlos

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voi veljet, marraskuu - maaliskuu niinkö se oli, 4000 x 5 kk ehtis keräämään 20 k€ fyrkkaa. Kelaan kirjoille, työttömyysrahat himaan ja nämä siihen päälle ! Vois ottaa kesän melko rennosti, kertokaa mistä löytyy kuusenlatvoja !!

  • Kävynkerääjä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Pikkusen yliampuva otsikko. En usko että suomesta löytyy yhtään kävynkerääjää joka kerää reilut 200 litraa käpyjä joka ainoa päivä edes kuukauden ajan. Jos sattuu olemaan hyvä paikka niin ehkä päivän tai pari voi päästä tuollaisiin summiin mutta ei ikinä pitempiä jaksoja. Oon ite keränny käpyjä ja tiedän että raha ei tuu sieltä helpolla. Luultavasti suurin osa ihmisistä lopettais jo ensimmäisen päivän jälkeen. 100 litraaki päivässä on jo hyvä saalis päivässä. Kannattee mennä kokeilemaan että pääsee sitte kesällä makoilemaan ja nauttimaan niistä käpyrahoista.

 • Pekka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tässä on oiva esimerkki työstä, jota lähes kuka tahansa voisi tehdä lyhyen koulutuksen jälkeen. Miksi sosiaaliluukulle tulevaa tervettä kansalaista ei velvoiteta esim tällaiseen työhön. Meillä ei enää ole varaa jakaa rahaa ilmaiseksi kaikille, jotka keksivät sitä tulla pyytämään.

  • Käpy on maalla

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kaupungeissa ei käpymetsiä kasva.

   Miksi hallitus ajaa kaikki ihmiset kaupunkeihin tai vähitäänkin suurkuntien torin viereen kerrostaloon asumaan?

  • Pekka

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Yllä on ensimmäinen excuse. Kyllä niitä riittää, jotta mitään ei tarvitse tehdä. Uskoisin, että Metsänhoitoyhdistys järjestäisi linja-autokyydin ( ei taksia ) halukkaille.

  • Peg

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Lyhyen koulutuksen jälkeen? Tarvitaanko käpyjen keräilemiseenkiin jotain koulutusta?

  • 123

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä tarvii, on melko tarkat määräykset mitkä kävyt kelpaa

  • Positiivisempi näkökulma

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Miksi sosiaaliluukun pitäisi nimenomaan velvoittaa, kun riittää, että pelkästään antaa vinkin. Toinen asia sitten, osaako luukku itsekään hakea tietoa noista tienestipaikoista ja kuinka luukkulaiselle järjestyy kyyti, usein erittäin kauaskin.

   Miten muuten työvoimaviranomaiset mahtavat suhtautua käpyjen keruuseen? Onko silloin oikeutettu työttömän työnhakijan "titteliin" eli onko este pysyvämmälle työnhaulle heidän kauttaan? Jos kerää käpyjä viikon, parin pätkissä, meneekö korvaus ja tuleeko muutaman päivän karenssi toisin kuin marjankerääjälle?

  • talk is cheap

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jos tuo 4000 euroa kuukaudessa puhtaana käteen pitäisi paikkansa, niin parin miljoonan suomalaisen kannattaisi lopetta nykyinen työnsä ja ryhtyä käpyjen kerääjäksi. Miksi esim Nokian insinöörit eivät vaihda alaa? Ovatko he tyhmiä?

  • Paavo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tässä on oiva esimerkki mielipiteestä jollaisia lähes kuka tahansa voi kirjoittaa aivan ilman minkäänlaista koulutusta. Kannattaisi (ehkä) vähän ajatella ensin.

 • Vähän faktaa mukaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä jos uutiseen olisi lisätty tieto mistä käpyjä voi poimia?

 • minäpä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Totta mooses, ja ihan varmasti. Miksi tällaisesta ei ole aiemmin kerrottu?

 • OliviaV

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jep, lähtisin, mikäli olisin terve.

 • Entinen kävystäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ennenkuin käpymetsään pääsee, täytyy olla auto ja rahaa bensaan. Sopivat hakkuut voivat olla kaukanakin ja niin yleensä ovatkin. Sama koskee marjastusta, mihin pääsee autoton kaupunkilainen marjaan tienestimielessä? Eikä täysinäisiä käpysäkkejä tai marjasaaliita voi kuljettaa pois metsästä ilman autoa. Ei siis köyhälle helppoa rahaa, vaikka ensin siltä kuulostaisikin.

  • tekosyitä laiska kyllä keksii

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mitenkäs need vietnamilaiset ja thaimaalaiset pääsee metsään? Jos haluaa, niin eiköhän sinne pääse. Tuollaisen asenteen omistaja ei. siellä kyllä kauan pärjäisi, valitettavasti. Siellä ei ole mikro uunia millä lämmittää eines pizzaa..

  • hah

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   itse kuljin polkupyörällä marjaan...lähinnä hillaan...en omista autoa (enkä liioin siis myöskään bensaa)...ja parhaat marjamaat todellakin ovat kaukana, missä kukaan ei niitä viitsi tulla hakemaan... kyllä töitä tekevälle riittää...eikun kävystämään/marjastamaan

  • autolla

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   vietnamilaiset ajaa metsään ettei nekään kävele korpeen, mutta metsässä tietenkin tallovat kymmeniä kilometreja marjojen perässä päivittäin varsinkin huonoina marjavuosina.

 • eläkeläinenxy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen kerännyt vuosikymmeniä myyntiin käpyjä ja marjoja, koska rahaa ei ollut ruokaan eikä vatteisiin. Nyt kerään vain omaksi tarpeeksi, jos satun jaksamaan jalka ja selkäsäryiltä.Olihan välillä aika, jolloin piti vero maksaa metsäsienien ja marjojen myynnistä. Yksi sukupolvi siinä livahti, jotka nykään eivät harrasta myyntiin keräämistä.

 • ilmatar

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  kyllä!

 • Ilman muuta, heti !

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Käpyjen keräämisestä saisi ihanaa lisätuloa osapäivätyö-tuloihin.

  Tietäisi vaan paikan, mistä saa kerätä. Olisikohan Tampereen lähistöllä keruupaikkoja ?

  Nykyäänhän laki kieltää kapyjen keräämisen ilman maanomistajan lupaa.

 • sky

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Valoisa aika päivästä on lyhyt suurten määrien keräämiseen. Ja kohta täällä Lapissa on kaamos. Otsalampun valossa on iso riski loukata itsensä. Parasta käpyjen keräämisessä on luonnonrauha, stressittömyys ja tervapuun tuoksu nuotiosta.

 • X-kainuulainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vai neljätuhatta euroa - mitä sitä tyhjää. Niin kuin joku tuossa totesikin, muutaman päivänä optimioloissa pitkää päivää tehden saattaisi jopa 200 tienata. Mutta sitten pitäisi varata toipumisellekin välipäiviä ja entäs kelit. Vettä ja räntää syksyllä ja pimeyttä talvea kohti mennessä. Tonni kuussa teettää jo töitä.

 • Voi Kyllä!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Harkitsen parhaillaan vakavasti.

  A: siitä saa rahaa

  B: kunto kohoaa, ja siitä vielä maksetaan

  C: saa liikkua luonnossa, ja siitä vielä maksetaan!

  Sama juttu marjanpoiminnassa.

  Onhan se törkeän rankkaa, kauhea hiki ja illalla joka paikkaa särkee. Punttisalilla pääsee samaan lopputulokseen, haisee pahalta ja siitä pitää vielä maksaa...

  • J.J.T

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tässä asiassa olenen joka kohdassa samaa mieltä,mutta kun paikat kipeentyy alussa niin ne paranee millä ne on tullut kipeiksi eli seuraavana päivänä vaan uudestaan metsään.

  • korppi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Varmaan rikastumaan ei tuolla pääse.Mutta hyvä vaihtoehto niille jotka oikeasti

   haluavat käydä luonnossa kuulostelemassa ja haistelemassa miltä

   syksyinen metsä ,vaikkakin hakkuutyömaan jäljiltä näyttää.Saa hyvän mielen ja ehkä

   muutaman laskun maksettua sen työn avulla minkä kerääminen vaatii.Jos hyvä kaveri jonka kanssa jakaa samalla kulut kulkemisesta ja rahtauksesta ,niin aina parempi.Myös yksi on hyvä olla edes hetki itsensä ja sen latvuksen kanssa ,jos vaikka maailaman murheet saa oikeaan mittakaavaan niitä tuoksuja metsässä kokiessaan.Suosittelen,kokeilu ei paljon maksa.

 • Kaikuli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lähtisin koiran kanssa lumettomaan metsään niitä keräämään - MUTTA en omista autoa, enkä muunkaanlaista moottorikulkupeliä jolla pääsisi noihin hakkuuaukioiden lähelle - enkä sitäpaitsi saisi tietoa niistä "hakkuu-aukioista", sillä nämä "alan miehet" omistavat myös kaikenlaiset havupuunkävyt sekä siemenet! ainakin täällä Etelä-Savossa on aivan turhaa kuvitella löytävänsä käpysiä myytäväksi pelkällä "haku-ammunnalla"! Tietyllä tavalla varsin korruptoitunutta "hyväveli"-porukkaa siinäkin asiassa täällä...Köyhillä ei ole mitään asiaa metsille!

 • too little too late

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "13.11.2012

  Mhy Uusimaan alueelta toimitettavien kuusen käpyjen käpykiintiö on täynnä syksyn 2012 osalta. Kiitos kaikille innokkaille kerääjille!" (http://www.mhy.fi/uusimaa/ajankohtaista/fi_FI/kapyjen_keruu/)

  Mä kun kerkesin jo innostua :(

 • ali

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  tietty jos siitä saa kohtuullisen korvauksen tosin pelkään korkeita paikkoja

 • Käpy selän alla

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joo sinne vaan käpymettään kaikki Kainuulaiset ja Sodankyläläiset niin maailma pelastuu . Ei vuoda juuri mitään maastoon ja ympäristöministerikin olisi tyytyväinen . Ja ministerin tulot . Kyllä joittenkin kelepaa .

 • Kävyistä rahaksi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaikka käpyjen myyntitulo on verovapaata niin mites on. Jos työtön keräisi vaikka 10000e edestä käpyjä myyntiin niin vaikka tulo on verovapaata niin mites se vaikuttaa päivärahaan. Huomioidaanko 10000tuloina?

 • Käpykkartiin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Työ kuin työ väliaikaisesti, jos olisin työtön työnhakija. Kyllä on kokemusta myös käpyjen keräämisestä - eihän se työtä kummempaa ollut. Silloin ei muuta ollut että ansaita jokunen markka.

 • käpy kaarilainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt on oikea aika siirtyä Käpykaartiin, jos sieltä saa noin paljona puhtaana käteen. Moinen saalis tuo mieleen spermapankiin suoritetun panon.

 • Eräs äiti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Käpyjä kerättiin ennen joulukoristeisiinkin, nykyään nekin pitäisi ostaa kajupoista. Kyllä käpyjä lähtisi mielellään keräämään moneen tarkoitukseen

  Samoin havuja, jäkäliä, kanervia, muita varpuja, marjoja, sieniä, ym, kun vaan olisi paikkoja tiedossa ja maanomistajan lupa.

  Kiinnostaisi ne marjafirmatkin, kai ne suomalaisiakin palkkaavat.

  Ilmoittaisipa vaan joku vaikka työvoimatoimistoon kävynkeruuhakkuista.

 • six pack

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  KELAlta saa rahaa ja R-kiskasta saa kaljaa, en minä jaksa käpyjä mennä kerää.

 • Raindog

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei sitten kannata enää nuorisotyöttömyydestäkään valittaa. Nettiä lukevat neropatit tietävät että metsästä saa käpyjä keräämällä 4000 euroa kuussa ja muistavat tästedes muistuttaan käpyjä keräämättömän nykynuorison laiskuudesta ja saamattomuudesta. Tämäkin urbaanilegenda elänee sen kymmenen vuotta, kiitos YLEn, tuon luotettavan tiedotusvälineen.

 • On kerätty käpyjä.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Enää ei terveys salli puissa kiipeilyä.

 • eläkeläinenxy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ennen ei saanut luvatta mennä käpyjä keräämään. Kävyt eivät kuuluneet ainakaan 1970-luvulla ennen ympäristöministeriötä jokamiehenoikeuteen. Nyt on kaikki muuttunut, kun välillä sai peräti moottorikelkalla ajaa missä huvitti - siis täällä Itä-Suomessa. Nykyään näyttää jokamiehenoikeuteen kuuluvan käydä kesäasunnon pihasta keräämässä marjat ja samalla viedä perennat. Ennen ei saanut lapion ja saavin kanssa mennä keräämään taimia metsästä. Nyt maalaisten ja metsätalousyrittäjän kiusaksi on ympäristöneuvoksen sivuilla tämäkin tapa jokamiehenoikeutta.

  Kiukuttaa valtavasti, kun kaikki näyttää nykyään olevan yhteistä siis pihamaalla olevat marjapensaat ja perennat.

 • Rahattakintehty

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä on kokemusta,lapsuudessa piti nousta puuhun ja kerätä,nykyisinhän näkyvät keräävän kaadetusta puusta.

  • ei käpykaartiin

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   pois turhat haihattelut suurista ansioista,metsänhoitoyksiköillä on omat kerääjänsä jotka saavat parhaat keräilypaikat.

 • Hope

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Metsään ja käpyjä pomimaan? Ilmanmuuta menisin ja taidankin mennä, ihanaa!

 • J.J.T

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kun luin mitä käpyjen kerääminen on ja miten mielenkiintoista se voisi olla niin minua rupesi kiinnostamaan keräily.Saahan siinä raitista ulkoilmaa ja kuntokin siinä varmasti kohoaisi joka on hyvä asia,ja jos siemenistä on pulaa niin miksiei lähtisi keräilemään.Kyllähän uutta puustoa aina tarvitaan.kun on työtön miksi sitä kotona makoilee vaan tekisi jotain hyödyllistä metsiemme hyväksi.

 • eläkeläismummo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Alkaa olla vaivalloista kiivetä puuhun. Nuorena tyttönä keräsin käpyjä. Muistaakseni se oli kevättalvea, kun mäntyihin kiivettiin, koska muistan kauniit talvimaisemat ja aurinkoisen sään. Eikä minua ainakaan kukaan opastanut, miten pitää kerätä; ne kävyt otettiin, mihin käsi yletti. Ja kiivettiin siihen puuhun, mihin pääsi ilman tikkaita tai muita apukeinoja.

  Minulla ei ole mitään muistikuvaa, paljonko niistä kävyistä sai rahaa; vain joitakin pennosia luultavasti.

  Suosittelen tämän päivän nuorille.

 • Kag/ka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Käpyjen keräilijät ovat oma rotunsa,kuten romunkerääjätkin.Metsään menen ainoastaan silloin kun haen joulukuusen.

 • käpy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Uutisjuttu on hieman puutteellinen, sillä siinä ei kerrota, mitä tarkoitusta varten käpyjä kerätään, miksi niistä maksetaan ja kenelle niitä pitäisi toimittaa, että rahaa saisi. Tämä ei varmaan ole ihan itsestäänselvää, ellei käpybisnes ole vanhastaan tuttua.

  • Peg

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mäntymetsän kylvöön männynkävyissä olevista männynsiemenistä, tietenkin. Miksi tällainen itsestään selvyys olisi erikseen pitänyt mainita?

 • töitä ei kaikille työttömille

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  MHY Päijät-Häme: "Valitettavasti saamamme käpyjenkeräyskiintiö jaettiin eri kuntiin jo lokakuun lopussa ja käpyjä olisi ollut tulossa huomattavasti enemmän kuin ostajat suostuvat vastaanottamaan. Siksi on ollut erityisen harmittavaa viime päivien jopa valtakunnantason tiedotus joka on valitettavasti kuukauden myöhässä."

  http://www.mhy.fi/paijathame/kysymyksia/fi_FI/vastauksia6/

  • Kainuusta kotoisin

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mutta nyt poliitikot, viranomaiset ja Ruotsiin veroa paenneet rikkaat voivat sanoa että on sentään tarjottu töitä (joita ei sitten ollutkaan). Näin ollen taas voidaan puolen miljoonan työttömän laumaa syyllistää, siirtää eläkettä viidellä vuodella ja purkaa kannustinloukkuja. Ehkä pieni lisävero vielä kaupan päälle. Se kehä III:n pitäsi erottaa loppumaasta vaikkapa piikkilanka-aidalla..

 • antsu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  utkyllä,se on verovapa oon kaynyt itekin ja hankkinut hyvia rahoja lapista

 • Missä ostaja ?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taas keskustelua ja patistelua jotta suomalaisia saataisiin metsiin käpyjä ja marjoja keräämään. Kyllä varmasti metsästä verottomia tuloja haettaisiin jos tiedettäisiin kuka ja missä ne rikkaudet ostaa. Olen ollut jo yli 10 vuotta valmiustilassa myymään marjoja vaikka kuinka paljon, mutta missä on ostajat joille myydä ! Nyt myyn yksityisille marjoja, mutta yli tonnin tuloja ei ole yksityisiltä ostajilta saanut.

 • bossi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Saako ketä vaan mennä käpyjä keräilemään?:D Ja onko jotain ikärajaa? Itse olen saanut sellaisen käsityksen että metsänhoitoyhdistys ostaa ne :D . olisi kiva tietää asiasta enemmän

 • Peräpohjalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Työttömän kannalta ogelmana saattaa olla se, että käpymetsässä olevan ei kasota olevan työmarkkinoiden käytettävissä, joten työttömyyskorvaus menee, jos kerää käpyjä ja ilmoittaa siitä rehellisyyden nimöissä. Toki on kunnioitetavaa, että luopuu työttömyyskorvauksesta ja kerää käpyjä. Kävyistä saatava tulo pienentää tietenkin myös mahdollista toimeentulotukea. Sekin on kunnioitettavaa, että kerää siitä huolimatta käpyjä.

  Käytännön onglemat tulevat lisäksi. On selvitettävä kuka omistaa sen metsän, josta on löytänyt riittäväst latvuksia. Metänhoitohdisty toki auttanee asiassa. Kuku metsään on autottomalle ongelma. Pitäisi saada joku autollinen kaveriksi. Pörällä tai jalankulku tulee vain harvoin kysymykseen. Olen tänä kesänä kulkenut paljon metsissä. Kohdalle ei ole saattunut hakkuualeutta, jossa olisi ollut merkittvästi latvuksia, joissa on keäyskelpoisia käpyjä. Metsänhoitoyhdistystä pitäisi organisoida keruut, jotta keruuta voitasiin merkittävästi lisätä.

 • -

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miten tälläisen voi aloittaa edes ja mistä pitää lähteä liikkeelle ja myydäänkö näitä käpyjä niinkuin miten?

 • bonehill

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lapsena/nuorena marjat ja sienet tuli kerättyä, myyntiin. Ihan mukavia tuloja oli silloin vaikka aika kaukana noista 4000 eur rahoista. Nyt 42 vuotias ja kerään kuntoilu mielessä vain kanttarellit "heti käyttöön", luonto hyvä vastapaino töille.

Tuoreimmat aiheesta: Osallistu

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä