Talous |

Lakritsinapeille löytyi jatkaja – suomalainen makeistehdas osti Namellin

Suomussalmelainen karkkitehdas Namelli sai joulukuun lopussa uuden omistajan, Finlandia Candyn. Yhtiöllä on makeistehdas Pöytyän Riihikoskella.

Kuva Namellin tehtaanmyymälästä Suomussalmelta
Kuva: Kuvakaappaus Namellin nettisivuilta

Namellin toiminta jatkuu Suomussalmella entiseen malliin, kerrotaan Namellin nettisivuilla. Marraskuussa Namelli hakeutui konkurssiin kassavarojen loppumisen, toiminnan tappiollisuuden ja velkojen takia.

Uusi omistaja, Finlandia Candy, on Finnsweet-konsernin tytäryhtiö. Finnsweet tuo maahan pähkinöitä ja makeisia, Finland Candyn tehtaalla valmistetaan muun muassa viinikumimakeisia. Porvoolainen Finnsweet työllistä yhteensä yli 50 ihmistä.

Finlandia Candyn aikoo kehittää ja uudistaa Namellin toimintoja jollain aikavälillä. Finnsweetin toimitusjohtaja Petri Salonen on ollut Suomussalmella käymässä, mutta Yle Kainuu ei ole tavoittanut häntä haastattelua varten.

Finlandia Candy tekee muun muassa private label -tuotteita eli jonkin kaupan oman merkin tuotteita. Myös Namelli on tehnyt makeisia esimerkiksi Keskon Pirkka-tuotesarjaan. Namellin uudesta omistajasta kertoi ensimmäisenä Ylä-Kainuu.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Ulkomaat

Yle Italiassa: Ihmiset kaivavat käsin raunioista omaisiaan esille

Maanjäristyksen tuhoja.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä