Kotimaa |

Lännen Media: Isojen kaupunkien henkirikokset vähentyneet 2000-luvulla

Kuolemaan johtaneiden rikosten määrä on selvästi vähentynyt Suomessa viimeisten 20 vuoden aikana.

Poliisin nauha asunnon ovella.
Suurista kaupungeista kuolemaan johtaneiden rikosten osalta laskusuunnassa ovat Helsingin ohella Turun, Tampereen ja Oulun seudut. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Henkirikokset ovat selvästi vähentyneet erityisesti Helsingissä, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla 2000-luvulla, kirjoittaa Lännen Media. Suurista kaupungeista kuolemaan johtaneiden rikosten osalta laskusuunnassa ovat Helsingin ohella Turun, Tampereen ja Oulun seudut.

Erityisesti miestenväliset alkoholin alaisena tehdyt väkivallan teot ovat vähentyneet. Yksi pienentävä tekijä tosin voi olla suurten kaupunkien ja kasvukeskusten hyvät ensihoitopalvelut.

Länsimaisessa vertailussa Suomi on kuitenkin väkivaltainen maa. Maailman terveysjärjestön, WHO:n mukaan Suomessa on EU-maiden seitsemänneksi korkein riski kuolla henkirikokseen.

Eniten henkirikoksia tehdään Lapissa, Keski-Suomessa ja Kymenlaaksossa.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Voimakas maanjäristys Keski-Italiassa – "Puolet kaupungista menetetty"

romahtanut talo
Talous

Vaalirahakohussa ryvettyneellä Nuorisosäätiöllä ja sen johdolla vaiettuja kiinteistöbisneksiä

Nuorisosäätiön Aki Haaro ja Perttu Maskonen.

Keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä käy puhuri. Säätiöstä on alettu nopeasti luoda myös kovan rahan rakennuttajaa, vaikka sen tarkoitus on edistää nuorten edullista asumista. Vaalirahakohun jälkeen yleishyödyllinen säätiö on siirtynyt tukevasti keskustanuorten entisen johtokaksikon Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen haltuun. Kerkeän kaksikon nimet yhdistyvät myös Nuorisosäätiön liepeillä toimivaan, vaiettuun kiinteistösijoitusyhtiöön, käy ilmi Ylen laajasta selvityksestä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä