Kotimaa

Lauhtuva sää saattaa pudottaa lumet katoilta vauhdilla

Putoavan lumen seassa voi olla myös jäätä. Ulkona liikkuvia kehotetaan tiedostamaan putoavien lumien aiheuttama vaara ja kiinteistöjä ja kiinteistönhuoltoja muistutetaan opaspuomien asettamisesta.

 Lumenpudotusta katolta Helsingissä 14. tammikuuta.
Lumenpudotusta katolta Helsingissä 14. tammikuuta. Kuva: Emmi Tulokas / Lehtikuva

Sään nopea lauhtuminen voi saada lumen putoamaan katolta nopeasti. Esimerkiksi Helsingissä kaupungin pelastuslaitos varottaa katolta putoavista lumista.

Pelastuslaitoksen mukaan nopean lauhtumisen ja sunnuntaisen lumisateen vuoksi lumimassat voivat pudota katolta nopeasti ja suurina, painavina massoina. Putoavan lumen seassa voi olla myös jäätä, joten henkilö- ja omaisuusvahingot ovat mahdollisia.

Pelastuslaitos kehottaa kiinteistöjä ja kiinteistönhuoltoa asettamaan esimerkiksi opaspuomituksia, jotka estävät ihmisten pääsyn vaara-alueelle ja varoittavat ihmisiä katolta putoavasta lumesta. Ulkona liikkuvia kehotetaan myös tiedostamaan putoavien lumien aiheuttama vaara.

Esimerkiksi Helsingissä Kallion alueella on havaittu lumien putoamisia koko lappeen pituudelta kerralla ja aiheuttaneen näin vaaratilanteen jalankulkijoille. Henkilövahinkoja tai omaisuusvahinkoja ei ole toistaiseksi pelastuslaitoksen tiedossa.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä