Rovaniemi |

Lentävä kissa inspiroi Posiolla

Rasmus-kissan lento joutsenen selässä kasvatti siivet posiolaisille kulttuuritoimijoille. Ensimmäistä kertaa jaetulla "Lentää joutsenten kanssa" -tunnustuspalkinnolla halutaan kannustaa kulttuurin ruohonjuuritason tekijöitä.

.
Ensimmäisen ”Lentää joutsenten kanssa” –palkinnon sai Kari Ylisirniö, joka soittaa ja laulaa Miekka-Jussin kylämusikaalissa. Kuvassa palkinnon myöntämistilaisuudessa esiintyneet miekkisläiset. Vasemmalta: Tuija Suonnansalo, Riitta Hämeenniemi, Jarmo Pyhtinen, Hannu Kokko, Kari Ylisirniö, Jouko Ruokamo ja Pirkko Mäkelä. Etualalla Anni Suonnansalo ja Virva Jakkula. Kuva: Eija-Liisa Kasesniemi/ Posion kunta

Vanhan sanonnan mukaan lehmäkin lentäis, jos ei jos -sanaa ois. Posiolla jossittelut on nyt heitetty romukoppaan.

- Kun kerran kissakin lentää, niin mikä tahansa on mahdollista, kirjasto-kulttuurijohtaja Eija-Liisa Kasesniemi kiteyttää.

Kasesniemen mukaan pienen kunnan ainoa keino pärjätä hankalissa tilanteissa on usko omiin mahdollisuuksiin.

- Jos me lyödään itse hanskat tiskiin, että ei tästä mitään tule, niin siitä ei varmasti tulekaan. Kaikki tapahtumat ja kunnan visiot ja selviytyminen tulevaisuudessa perustuu siihen, että meidän täytyy ensin itse uskoa siihen, mitä halutaan tehdä ja sen jälkeen vasta miettiä, mitä muut ajattelee.

Kun kerran kissakin lentää, niin mikä tahansa on mahdollista.

– Eija-Liisa Kaisesniemi, kulttuurijohtaja

Joutsenen kyydistä symboli

Posion kulttuuritoimessa oli jo mietitty, että laaja-alainen tunnustuspalkinto kulttuurintekijöille olisi paikallaan, koska sellaista ei kunnassa ollut. Juuri parahiksi Rasmus-kissa hyppäsi joutsenen selkään lokakuun alkupuolella ja heti lentomatkasta kuultuaan Eija-Liisa Kaisesniemen päässä välähti.

Palkinnon nimi symboloi sitä, ettei mikään ole mahdotonta, jos on halua ja yritystä. Joutsenen kyydissä voi liitää kissan lisäksi myös toteuttamiskelpoisia unelmia.

Kitaroiva kirvesmies

Ensimmäinen "Lentää joutsenten kanssa" -palkinto on myönnetty kirvesmies Kari Ylisirniölle, joka on syntyperäinen Sirniön seppäkylän asukas.

Perusteluissa häntä kehutaan erityisestä sinnikkyydestä paikallisen musiikki- ja kyläkulttuurin edistämisessä. Kari Ylisirniö toimii muun muassa kitaristina ja laulajana Miekka-Jussin kylämusikaalissa. Hän on myös opettanut soittamista sirniöläisille nuorille ja vetänyt lauluiltoja.

Sinnikkyyttä palkinnonsaajassa todistaa se, että mies tuli kesällä tunnollisesti musikaaliharjoituksiin, vaikka salama oli vähällä polttaa kotitalon ensimmäisiä harjoituksia edeltäneenä iltana.

- Mutta kun on kerran leikkiin lähtenyt, niin on se tultava, palkittu Kari Ylisirniö sanoo vaatimattomasti.

Ja lupaa jatkossakin osaltaan ylläpitää posiolaista kultturielämää. Eli lentää joutsenten kanssa.

Kommentoi aihetta (2 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Rovaniemi

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä