Ulkomaat

Libyassa tapettujen yhdysvaltalaisten ruumiit lennätettiin kotimaahan

Presidentti Obama lupasi, että neljän yhdysvaltalaisen tappoon syyllistyneet joutuvat oikeuden eteen.

Yhdysvaltain lähetystöön Libyan Bengasissa tehdyssä iskussa kuolleiden neljän amerikkalaisen ruumiit on lennätetty kotimaahan. Presidentti Barack Obama vastaanotti neljä Yhdysvaltain lippuun peiteltyä arkkua Andrewsin lentotukikohdassa Marylandissa.

Obama vakuutti tilaisuudessa, ettei profeetta Muhammedista tehdyn pilkkavideon aiheuttamassa lähetystöiskussa kuolleiden uhrausta unohdeta ja tappoihin syyllistyneet joutuvat oikeuden eteen.

Samalla Obama vannoi tekevänsä kaikkensa, jotta ulkomailla olevia yhdysvaltalaisia suojellaan. Yhdysvaltain joukkoja on komennettu suojaamaan maan kansalaisia ja omaisuutta sekä Libyassa että Jemenissä. Yhdysvaltain vastaiset mielenilmaukset ovat levinneet jo noin 20 maahan.

Obaman marraskuun presidentinvaaleissa haastava Mitt Romney lykkäsi kampanjatilaisuutensa alkua Ohiossa voidakseen seurata lähetystöiskun uhrien saapumista kotiin televisiolähetyksestä. Romney kertoi seuraneensa lähetystä käsi sydämellään.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Kerrostaloasuntoja Helsingissä heinäkuussa 2014.

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään tohtoria saati maisteria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä