Tampere |

Liian moni jättää turvavyön edelleen auki

Liikkuva poliisi nappasi keskiviikkona kolmisensataa turvavöittä autossa matkustanutta. Turvalaitevalvontaisku tehtiin Turun, Tampereen, Seinäjoen, Jyväskylän ja Porin seuduilla. Poliisin mukaan lasten turvavyön käytöstä oli pidetty kiitettävän hyvin huolta.

Turvavyö
Kuva: YLE

Poliisi tarkasti valvonnan aikana kaikkiaan 720 ajoneuvoa. Kirjallinen huomautus, rikesakko tai rangaistusvaatimusilmoitus kirjoitettiin 302 henkilölle. Heistä kaksi sai rangaistuksen siitä, että lapsi ei ollut asianmukaisesti turvalaitteessa.

Kaikissa tarkistetuissa koulukyydeissä turvavyöt oli muistettu kiinnittää.

Poliisi havaitsi myös runsaasti ylinopeuksia, matkapuhelimen käyttöä ilman hands free -laitetta, kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta, etsintäkuulutettuja sekä katsastamattomia ajoneuvoja.

Liikkuva poliisi pitää rangaistujen kokonaismäärää suurena, kun sitä verrataan tarkastettujen ajoneuvojen määrään.

Valvontaiskun suorittaneet yksiköt sijaitsevat Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Satakunnassa.

Kommentoi aihetta (5 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Hamara

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tässähän toteutuu vain evoluutio sillä älykkäimmät ja selvitymishaluisimmat yksilöt jäävät lopulta eloon. Nämä vyöttömät siirtyvät pois elävien kirjoista aina pienemmänkin törmäyksen jälkeen. Jotku tietysti jää kitumaan mutta ne ovat vähemmistössä.

 • rehellinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Poliisin tiedottaminen on sitä että se saa sanoa julkisuuteen juuri sitä mitä se katsoo itselleen edulliseksi. Poliisin tiedottamisessa ei ole koskaan ollut kuin siteeksi totta. Näin on nähty viisaammaksi. Suomalainen uskoo kaiken mitä poliisi sanoo ja melkein kaiken mitä keltainen lehdistö sanoo. Me olemme suomalaisia. Me uskomme kaiken niin rehellisesti.

 • Mietipä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jotkut kuskit on vaan niin yksinkertaisia että jättää turvavyön käyttämättä.

  Melkoisen tyhmää porukkaa on myös ne jotka ajaa autoa kännykkää kourassa pitäen ja tyhmimmät vielä samalla tupakoiden tai juoden kahvia...

  Kerrassaan kirpaisevat sakot heille niin saadaan ajokulttuuria pikkasen järkevämmäksi.

 • Katja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onkohan tuossa kirjoitusvirhe, eikö poliisi muka kerinnyt tarkastaa kuin 720 autoilijaa, joista 302 sai huomautuksen. Eli melkein puoletko ajoi ilman turvavyötä, en oikein usko.

 • Katjalle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Henkilöauton on yleisimmin rekistöröity 5 ihmiselle. Turvavyönkäyttämisestä sakot maksaa kukin matkustaja itse. (Kuljettaja on itsensä lisäksi vastuussa lapsista.) Veikkauksena jokaisessa ajoneuvossa olisi ollut 3 henkilöä näin ollen 302/2160 olisi ollut ilman turvavyötä.(720x3= 2160)

  Turvavyötäkäyttämättömien osuus on suuri mutta realistinen.

  Aikuinen joka ei käytä autossa turvavyötä vaarantaa myös turvavyötä käyttävien lasten hengen!

Tuoreimmat aiheesta: Tampere

Pääuutiset

Kotimaa

Tulli paljasti Suomen suurimman nettihuumekaupan – arvo 2 miljoonaa euroa

Värikäs

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä