Turku |

Liikennevirasto väläyttää vihreää Tunnin juna -hankkeelle

Tuore selvitys katsoo, että Turun ja Helsingin välinen nopea junayhteys edistäisi alueiden elinvoimaa ja paikallisliikennettä.

Turun rautatieaseman laituri.
Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Liikenneviraston selvitykset suosittavat uuden nopean Espoo-Lohja-Salo -yhteyden rakentamista ja rantaradan kehittämistä lähijunaliikenteen kysynnän tarpeisiin. Virasto on selvittänyt Helsinki - Turku ratakäytävän kehitysnäkymiä ja eri vaihtoehtoja yhteyden parantamiseksi.

Johtopäätöksenä on, että etenkin Lohja ja Salo hyötyisivät nopeasta junayhteydestä. Kokonaan uusi junayhteys tukisi alueen kasvupyrkimyksiä ja kytkisi kasvavan Lohjan seudun pääkaupunkiseudun junaliikenteeseen. Rantarata puolestaan vapautuisi paikallisliikenteelle.

Virasto haluaa edelleen selvittää nopean junayhteyden vaikutuksia jatkosuunnittelun avulla. Hanketta varten haetaan EU-tukea.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

A-studio

Puolustusvoimat on moninkertaistamassa kyberyksikkönsä koon – "Suorituskykyämme testataan joka päivä"

Puolustusvoimien Jyväskylässä sijaitsevaa kyberyksikköä ollaan vahvistamassa tuntuvasti. Lähivuosina yksikön koko on suunnitelmien mukaan moninkertaistumassa. Kun nykyisin yksikössä on kymmeniä tietoturva-alan ammattilaisia, jatkossa luku on kolminumeroinen. Koko puolustusvoimissa kyberasioiden parissa työskentelee kymmenen vuoden sisällä useita satoja ihmisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä