Liikenne |

Liikenteessä tarvitaan malttia, ajokeli on aamulla paikoin erittäin huono

Ensi yönä alkava lumisade muuttuu rännäksi ja vedeksi aamun mittaan. Pahimmat sateet on luvassa Uudellemaalle, missä myös aamun liikennettä on eniten. Erittäin huonosta ajokelistä varoitetaan myös Kymenlaaksossa ja Varsinais-Suomessa.

Liikennettä räntäsateessa.
Kuva: Teemu Salonen / Lehtikuva

Etelä-Suomeen saapuu ensi yön aikana lumisateita. Ilmatieteen laitos varoittaa huomisesta aamusta alkaen erittäin huonosta ajokelista Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Kymenlaaksossa. Muualla Etelä- ja Keski-Suomessa varoitetaan huonosta ajokelistä.

– Lumisade on voimakkaimmillaan aivan eteläisimmässä Suomessa juuri aamun tunteina, aamuruuhkan aikaan. Tilannetta pahentaa, että liikennettä on samaan aikaan paljon, kertoo Ylen meteorologi Pauliina Kuokka.

Lunta sataa huomisen aikana arviolta 5–10 cm. Sade muuttuu aamupäivällä rännäksi ja myöhemmin vedeksi. Ajokeli jatkuu huonona koko päivän, mutta olosuhteet helpottavat, kun liikenne vähenee ja teitä saadaan aurattua.

Keskiviikoksi on näillä näkymin luvassa uusia sateita, mutta niiden voimakkuudesta ei ole vielä varmuutta. Ilmatieteen laitos arvioi, että keskiviikkonakin lunta saattaa tulla vielä kymmenkunta senttiä. Myös keskiviikkoaamun ajokeli saattaa olla huono.

Olosuhteet ovat sisämaassa suotuisat tykkylumelle.

– Se on sellaista märkää tarttuvaa lunta, mikä tarttuu helposti puihin, taivuttaa oksia ja saattaa aiheuttaa puustolle vahinkoa, Kuokka kertoo.

Maan pohjoisosissa on normaali talvikeli.

Tuoreimmat aiheesta: Liikenne

Pääuutiset

Kotimaa

Länsimetron lisäksi Espoon toinen jättihanke reilusti myöhässä – pöytäkirjat salataan taas

Länsimetron lisäksi espoolaiset saavat odottaa myös uuden sairaalansa valmistumista Jorviin. Hanke ei ole kaikilta osin sujunut kuin tanssi: aikataulu on venynyt ja rahaa on palanut suunniteltua enemmän. Kaupunki vääntää kättä laskutuksesta rakentaja Lujatalon kanssa. Espoossa hämmennystä on herättänyt myös kaupungin teknisen toimen johtajan veljen rooli hankkeessa Lujatalon puolella.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä