Kotimaa |

Linnan juhlat takoi Yle Areenalle uuden ennätyksen

Edellinen ennätys tehtailtiin vuoden 2011 MM-jääkiekon aikaan.

Kuvarevinnäinen Yle Areenan nettisivuilta.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Torstain Linnan juhlat vetivät ennätysyleisön Yle Areenaan. Kaikkiaan Areenaan tehtiin 470 000 käyntiä. Linnan juhlien suora nettilähetys käynnistettiin 135 000 kertaa.

Viime vuoden Areenan kävijämäärät itsenäisyyspäivänä peitottiin selkeillä luvuilla, nousua oli lähes 30 prosenttia.

- Verkon puolella kävijämäärissä korostuu enemmän Linnan juhlien jälkeinen päivä, kun taas itse juhlapäivänä televisio on ylivoimainen, kertoo Ylen internetin asiakkuuspäällikkö Leevi Kokko.

Television puolella Linnan juhlia seurasi enimmillään 2,45 miljoonaa silmäparia.

Torstaista Areenan ennätystä siiivitti myös Suomen ja Tsekin välinen MM-salibandyn puolivälieräpeli, jonka Suomi voitti luvuin 4-1. Ottelun suora nettilähetys käynnistettiin 58 000 kertaa.

Yle Areenan edellinen kävijäennätys on keväältä 2011. Tuolloin menestyksekkäät MM-jääkiekkokisat houkuttelivat käyttäjiä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä