Kotimaa |

Linnan juhlat takoi Yle Areenalle uuden ennätyksen

Edellinen ennätys tehtailtiin vuoden 2011 MM-jääkiekon aikaan.

Kuvarevinnäinen Yle Areenan nettisivuilta.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Torstain Linnan juhlat vetivät ennätysyleisön Yle Areenaan. Kaikkiaan Areenaan tehtiin 470 000 käyntiä. Linnan juhlien suora nettilähetys käynnistettiin 135 000 kertaa.

Viime vuoden Areenan kävijämäärät itsenäisyyspäivänä peitottiin selkeillä luvuilla, nousua oli lähes 30 prosenttia.

- Verkon puolella kävijämäärissä korostuu enemmän Linnan juhlien jälkeinen päivä, kun taas itse juhlapäivänä televisio on ylivoimainen, kertoo Ylen internetin asiakkuuspäällikkö Leevi Kokko.

Television puolella Linnan juhlia seurasi enimmillään 2,45 miljoonaa silmäparia.

Torstaista Areenan ennätystä siiivitti myös Suomen ja Tsekin välinen MM-salibandyn puolivälieräpeli, jonka Suomi voitti luvuin 4-1. Ottelun suora nettilähetys käynnistettiin 58 000 kertaa.

Yle Areenan edellinen kävijäennätys on keväältä 2011. Tuolloin menestyksekkäät MM-jääkiekkokisat houkuttelivat käyttäjiä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Tiedot Nepalin tuhoisasta maanjäristyksestä yhä synkempiä – kuolleita löytyy koko ajan lisää

Video: Nepalin maanjäristys.
Video
Tiede

Bioenergian päästöt – nolla vai ihan muuta?

Tiedemaailmassa halutaan yhä vankemmin korostaa, että puunpolton vaikutukset ilmastoon perustuisivat luonnontieteelliseen laskentatapaan. Näin ilmastovaikutuksia voitaisiin arvioida paremmin. Aiemmin on ajateltu uusiutuvan bioenergian sitovan itseensä aina uudelleen polttamisessa vapautuneen hiilidioksidin, mutta nyt tämä peruste on asetettu kyseenalaiseksi. Lyhyellä aikavälillä puunpoltossa vapautuu hiilidioksidia ilmakehään huomattavia määriä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä