Talous |

Lisäbudjetista rahaa koulujen korjauksiin

Hallitus on hyväksynyt esityksen vuoden ensimmäiseksi lisäbudjetiksi. Esimerkiksi koulujen sekä sosiaali- ja terveysrakennusten korjaushankkeisiin esitetään lisättäväksi 30 miljoonaa euroa. Suomen Teollisuussijoitusta esitetään pääomitettavaksi 30 miljoonalla eurolla, mikä mahdollistaa lisäpanostukset kaivosteollisuuteen.

Työllistämis-, koulutus- ja erityistoimien määrärahaan esitetään 24 miljoonan euron lisäystä.

Kaikkiaan lisäbudjetissa esitetään lisättäväksi määrärahoja 224 miljoonalla eurolla ja tuloarviota 96,5 miljoonalla eurolla. Esitys on siis noin 128 miljoonaa euroa alijäämäinen. Kuluvan vuoden nettolainanotoksi arvioidaan noin 7,5 miljoonaa euroa.

Tuloarviota korotetaan muun muassa arvonlisäveron arvioitua suuremman kertymän ja Islannin ennenaikaisesti maksamien lainanlyhennysten vuoksi.

Lisäbudjetti menee seuraavaksi eduskunnan käsiteltäväksi.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä