Ulkomaat |

Lua-sykloni saapunut Australian länsirannikolle

Trooppinen sykloni Lua on saapunut Pilbaran alueelle Australian länsirannikolla. Sykloni voimistui aiemmin luokkaan neljä viisiportaisella asteikolla. ABC:n mukaan se kulkee rannikolla harvaan asutun alueen poikki Port Hedlandin ja Broomen välillä.

Tuulen taivuttamia palmuja.
Lua-syklonin tuulet pyyhkivät Australian rannikkoa. Kuva: REUTERS

ABC:n mukaan myrsky on tuonut mukanaan ankaria tuulia ja sateita. Sen uskotaan myös aiheuttavan suuria aaltoja ja tulvia. Sykloni tulee liikkumaan sisemmäs maata, mutta sen odotetaan lopulta heikentyvän.

Ennakolta Lua-syklonia on pidetty suurimpana sitten viime vuonna Australiaa koetelleen Yasi-syklonin jälkeen. Port Hedlandin alueen asukkaita kehotettiin aiemmin hakeutumaan suojiin syklonin edeltä.

Alueella sijaitsevat maan suurimmat rautamalmikaivokset, jotka on suljettu syklonin takia.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä