Kotimaa |

Lukioiden ranking-lista julki – katso, miten oma koulusi sijoittui

Vertailu perustuu ylioppilastutkinnon neljän pakollisena kirjoitettavan aineen pistemäärien keskiarvoon.

Pino ylioppilaslakkeja.
Kuva: Juss Nukari / Lehtikuva

Eri lukioiden ylioppilastutkintomenestystä mittaava vertailu on julkaistu. Pääkaupunkiseudun lukiot ovat listan kärkikymmenikössä jälleen vahvasti edustettuina.

Viime vuonna kärjessä ollut helsinkiläinen Ressun lukio joutui luopumaan ykköspaikastaan, jonka nappasi Espoossa sijaitseva Etelä-Tapiolan lukio. Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu piti kolmannen sijansa.

Vertailu perustuu ylioppilastutkinnon neljän pakollisena kirjoitettavan aineen pistemäärien keskiarvoon.

Klikkaamalla nimisarakkeita voit järjestää listaa eri kategorioiden perusteella. Voit hakea lukiota selaimen hakutoiminnolla painamalla joko CTRL+F tai CMD+F.

Hae koulun nimellä tai kunnalla. Voit järjestää tietoja sarakkeiden otsikoista.

Hae koulun nimellä tai kunnalla. Voit järjestää tietoja sarakkeiden otsikoista.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä