Kotimaa |

Luvassa runsas mustikkasato

Mustikkasadosta on tulossa tänä vuonna hyvä ja paikoin runsas. Metsäntutkimuslaitoksen mukaan mustikkasato kypsynee Etelä- ja Keski-Suomessa heinä-elokuun vaihteessa ja Oulun ja Lapin lääneissä elokuun kahden ensimmäisen viikon aikana.

Mustikan kukinta alkoi Etelä-Suomessa toukokuun 22. päivä eli viikkoa myöhemmin kuin vuosi sitten. Seuraavan viikon aikana kukinta eteni Oulun ja Nurmeksen korkeudelle ja kesäkuun ensimmäisellä viikolla Kuusamoon ja Itä-Lappiin.

Kesäkuun alkupuolen kylmä sää, voimakkaat tuulet sekä sade- ja raekuurot uhkasivat mustikan kukintoja, mutta pahoja tuhoja ei ilmeisesti tullut.

Hillasadosta on sen sijaan tulossa heikohko. Suomuuraimen kukinta-aikaan Itä- ja Pohjois-Suomessa osuneet myrskyt sekä sade- ja uraekuurot piiskasivat terälehtiä varsinkin avosoilla. Tämän vuoksi pölyttäjät eivät löytäneet kukkia ja pölytys epäonnistui. Lakkasadon ennuste onkin avosoilla heikohko. Metsäisillä soilla ja rämeillä tilanne on parempi.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Alppien lentoturma osoittautumassa tahalliseksi – tämä kaikki asiasta tiedetään

Turmatutkijat työskentelivät lentokoneen jäänteiden seassa Seynen kaupungin lähellä, Alpeilla torstaina.

Tapahtumat hetki hetkeltä

klo 21.01

Valkoisen talon mukaan lentotragedia ei liity terrorismiin.

klo 19.55

Turma on saanut lentoyhtiöitä muuttamaan käytäntöjään. Mm. Easyjetin ohjaamossa on jatkossa oltava aina kaksi miehistön jäsentä. Lue lisää.

19.48

Saksalainen Passauer Neue Presse -lehti on haastatellut perämiehen tuttavaa, jonka mukaan perämies oli epätasapainoinen ja joutunut myös keskeyttämään pilottikoulutuksensa puoleksi vuodeksi psyykkisistä syistä. Tuttavan mukaan perämiehen haaveena oli aina ollut päästä lentäjäksi. Turmaa tutkivat viranomaiset eivät ole vielä julkaisseet virallisia tietoja perämiehen terveydentilasta.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä