Kotimaa |

Madekausi menetetty Pyhäjärvellä

Nuottakalastuksen kausi on tänä talvena jäämässä hyvin lyhyeksi leudon sään vuoksi.

Mateita.
Kuva: Arja Lento / Yle

Mateen pyynti on epäonnistunut Säkylän Pyhäjärvellä leudon alkutalven vuoksi. Normaalisti tammikuu on parasta mateen pyyntiaikaa Pyhäjärvellä, mutta nyt jäistä ei ole vielä tietoakaan.

- Rysän pitäisi olla jään alla, ei ne sulassaa vedessä pysy paikallaan, kun tuulee. Kyllä Pyhäjärvellä mateen kalastaminen tämän talven osalta on menetetty, sanoo kalastaja Markku Lehtinen. 

Pitkä rospuuttoaika koettelee ammattikalastajia

– Kalastaja Markku Lehtinen

Ammattikalastajat tiukoilla

Lehtisen mukaan jäälle voidaan lähteä, jos on kymmenisen astetta pakkasta noin viikon verran.

- Veikkaan, että menee tammikuun lopulle  ennen kuin päästään jäälle. Madekausi on silloin jo ohi, mutta nuottakautta olisi vielä vähän jäljellä.

Nuottakausi on kuitenkin  jäämässä kovin lyhyeksi, mikä koettelee ammatikalastajia.

- Viime talvena käytiin 90 kertaa, samoihin lukuihin ei nyt millään ylletä. Maaliskuun lopulla kevät jo tulee ja jäät alkavat olla ohkaisia. Pitkä rospuuttoaika koettelee kovin ammattikalastajia. Meilläkin on nuoria kalastajia, jotka ovat pelkästään tämän varassa. Kyllä tämä tekee heille tiukkaa. 

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.45

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on muistanut lentoturmassa menehtyneitä, heidän omaisiaan ja turmasta järkyttyneitä Facebook-sivullaan rukouksella.

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä