Ulkomaat |

Malesia tuhoaa metsiään luultuakin nopeammin

Malesia kaataa metsiään paikoin yli kolme kertaa nopeammin kuin kaikki Aasian maat yhteensä. Hollantilaisen Wetlands International -luonnonsuojelujärjestön satelliittikuviin perustuvan raportin mukaan Malesia kaataa joka vuosi keskimäärin kaksi prosenttia sademetsistä Sarawakin alueella Borneossa.

Sumatran sarvikuono
Sumatran sarvikuono. Kuva: EPA/Petra Kretschmar

Siten Sarawakin metsistä on kaadettu viiden vuoden aikana kymmenen prosenttia. Koko Aasiassa metsistä on viiden vuoden aikana kaadettu 2,8 prosenttia. Kaadetun metsän tilalle perustetaan Sarawakissa yleensä palmuöljyplantaaseja.

Viiden viime vuoden aikana Malesia on kaatanut puut 353 000 hehtaarin rämealueilta, eli noin kolmannekselta suoalueestaan. Samalla soihin miljoonien vuosien aikana varastoitunut hiili vapautuu ilmakehään. Suoalueella asuu myös useita uhanalaisia eläinlajeja, kuten Sumatran sarvikuono.

Metsien tuhoutuminen on raportin perusteella selvästi nopeampaa kuin Malesian hallitus on myöntänyt.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä