Talous |

Mäntyluodon telakka on saamassa mittavan lauttatilauksen

Sopimus suunnittelusta on jo tehty ja varsinaisen tilauksen toivotaan tulevan kesän jälkeen. Lautan rakentaminen olisi yksi suurimmista töistä, mitä Porissa on tehty.

Technipin tehdashalli
Kuva: Yle / Jari Pelkonen

Technip Offshore Finland Oy on saamassa yhden historiansa suurimmista sopimuksista Porin Mäntyluotoon. Sopimus Meksikonlahdelle rakennettavan spar-lautan suunnittelusta on henkilöstö- ja viestintäjohtaja Tapio Tolsan mukaan jo tehty.

- Tämä on nyt ensimmäinen osa toivottavasti meille realisoituvaa tilausta. Tässä suunnittelutyö tehdään rahaa vastaan ja se kuormittaa suunnitteluosastoamme välittömästi. Lisäresurssien hakeminen on jo aloitettu, että siinä mielessä tilanne on erittäin hyvä, Tolsa toteaa.

Jatkoa Mad Dog -tilaukseen

Tolsan mukaan tilaus olisi osa Meksikonlahdella sijaitsevan Mad Dog öljykentän laajennusta.

- Olemme jo aiemmin, vuonna 2004, toimittaneet sinne Mad Dog -lautan ja tämä tulisi operoimaan siinä lähellä. Kooltaan se olisi yksi suurimmista, mitä Porissa on koskaan tehty.

Tolsa arvelee, että tieto uuden tilauksen varmistumisesta tulee aikaisintaan kesän jälkeen ja työt voitaisiin aloittaa ensi vuonna. Tuotanto tehtäisiin yhteistyössä Technipin Houstonin toimipisteen kanssa ja Suomen osuus sopimuksesta olisi karkeiden arvioiden mukaan 200-300 miljoonaa euroa.

Tilauksen tilanteesta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Suurin osa lukioista vaatii tai suosittelee omaa kannettavaa – katso kuntasi lukion tilanne

Nuori mies käyttää tablettitietokonetta.

Suurin osa lukioista suosittelee tai jopa vaatii opiskelijoitaan hankkimaan oman kannettavan tietokoneen opintoja varten. Yle Uutiset kysyi asiaa lähes kolmelta sadalta lukiolta. Osassa lukioista kaikille opiskelijoille kustannetaan koneet omiksi, kun taas suurin osa lukiolaisista joutuu maksamaan sen omasta rahapussista. Osa ylioppilaskirjoituksista tehdään sähköisesti jo kahden vuoden päästä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä