Talous |

Mäntyluodon telakka on saamassa mittavan lauttatilauksen

Sopimus suunnittelusta on jo tehty ja varsinaisen tilauksen toivotaan tulevan kesän jälkeen. Lautan rakentaminen olisi yksi suurimmista töistä, mitä Porissa on tehty.

Technipin tehdashalli
Kuva: Yle / Jari Pelkonen

Technip Offshore Finland Oy on saamassa yhden historiansa suurimmista sopimuksista Porin Mäntyluotoon. Sopimus Meksikonlahdelle rakennettavan spar-lautan suunnittelusta on henkilöstö- ja viestintäjohtaja Tapio Tolsan mukaan jo tehty.

- Tämä on nyt ensimmäinen osa toivottavasti meille realisoituvaa tilausta. Tässä suunnittelutyö tehdään rahaa vastaan ja se kuormittaa suunnitteluosastoamme välittömästi. Lisäresurssien hakeminen on jo aloitettu, että siinä mielessä tilanne on erittäin hyvä, Tolsa toteaa.

Jatkoa Mad Dog -tilaukseen

Tolsan mukaan tilaus olisi osa Meksikonlahdella sijaitsevan Mad Dog öljykentän laajennusta.

- Olemme jo aiemmin, vuonna 2004, toimittaneet sinne Mad Dog -lautan ja tämä tulisi operoimaan siinä lähellä. Kooltaan se olisi yksi suurimmista, mitä Porissa on koskaan tehty.

Tolsa arvelee, että tieto uuden tilauksen varmistumisesta tulee aikaisintaan kesän jälkeen ja työt voitaisiin aloittaa ensi vuonna. Tuotanto tehtäisiin yhteistyössä Technipin Houstonin toimipisteen kanssa ja Suomen osuus sopimuksesta olisi karkeiden arvioiden mukaan 200-300 miljoonaa euroa.

Tilauksen tilanteesta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Länsimetron lisäksi Espoon toinen jättihanke reilusti myöhässä – pöytäkirjat salataan taas

Espoonsairaala.

Länsimetron lisäksi espoolaiset saavat odottaa myös uuden sairaalansa valmistumista Jorviin. Hanke ei ole kaikilta osin sujunut kuin tanssi: aikataulu on venynyt ja rahaa on palanut suunniteltua enemmän. Kaupunki vääntää kättä laskutuksesta rakentaja Lujatalon kanssa. Espoossa hämmennystä on herättänyt myös kaupungin teknisen toimen johtajan veljen rooli hankkeessa Lujatalon puolella.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä