Talous |

Marimekon yt:t päätökseen, 35 irtisanotaan Helsingistä

Toiminnan tehostamisesta ja irtisanomisista saatava vuosittainen säästö on noin 2,1 miljoonaa euroa.

Marimekon syksyn ja talven 2016 vaatemalliston myotinäytös Pariisin muotiviikoilla maaliskuussa 2016.
Marimekon syksyn ja talven 2016 vaatemalliston myotinäytös Pariisin muotiviikoilla maaliskuussa 2016. Kuva: Kelly Taub / AOP

Designyhtiö Marimekko on saanut yt-neuvottelunsa päätökseen. Yhtiöstä vähenee 35 työpaikkaa. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat yhtiön kaikkia Suomen-toimintoja vähittäismyyntiä lukuun ottamatta.

Marimekon mukaan irtisanottavat työntekijät ovat työskennelleet Helsingin Herttoniemessä, mutta yhtiö ei paljasta tarkemmin, missä tehtävissä. Herttoniemessä on Marimekon pääkonttori ja kangaspaino.

Neuvottelujen piirissä olleista työntekijöistä 15:lle yhtiö tarjoaa uutta työtehtävää. Lisäksi viisi työtehtävää poistuu muiden järjestelyjen johdosta, yhtiö kertoo.

Toiminnan tehostamisesta ja irtisanomisista saatava vuosittainen säästö on noin 2,1 miljoonaa euroa, kun neuvottelujen tavoitteena oli saavuttaa 2,4 miljoonan euron säästöt.

Suurin osa säästöjen tulosvaikutuksesta näkyy vuoden 2016 toisesta neljänneksestä lähtien, yhtiö arvioi.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Selvitysryhmä: Asiakkaan valitsema sosiaali- ja terveyskeskus toimisi myös "portinvartijana"

Valinnanvapaus

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä ehdottaa, että valinnanvapaus sote-palveluissa järjestettäisiin kaksitasoisena mallina. Asiakas valitsisi ensin itse itselleen sosiaali- ja terveyskeskuksen, joka tarjoaa tietyt peruspalvelut. Tämän jälkeen terveyskeskus arvioisi, onko potilaalla oikeutta muihin valinnanvapauden piirissä oleviin sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä