Jyväskylä |

Matti Kangas jättää eduskunnan

Vasemmistoliiton kansanedustaja Matti Kangas jättää eduskuntatyön. Hän kertoo siirtyvänsä eläkkeelle. 65-vuotias kangas on toiminut kansanedustajana kolme kautta.

Kansanedustaja Matti Kangas (vas.)
Keski-Suomi

- On aika siirtyä syrjään ja tehdä tilaa nuoremmille. Koen, että työlleni löytyy paljon hyviä jatkajia myös Keski-Suomesta, Kangas sanoo.

Niin ikään luopumassa oleva SDP:n Tero Rönni arvosteli aiemmin YLE Radio Suomen haastattelussa julkisuutta ja eduskunnan nykyistä kiristynyttä ilmapiiriä.

- Minulla ei ole ollut julkisuuden kanssa ongelmia. Toki olisin toivonut saavani ajamiani asioita enemmän julki, mutta olen keskittynyt enemmän työntekoon ja keskisuomalaisten asian ajamiseen kuin julkisuuden hakemiseen, Kangas toteaa.

Kangas uskoo, että hänen luopumisestaan huolimatta Vasemmistoliitolla on hyvät mahdollisuudet saada edelleen edustaja Keski-Suomesta.

- Jos otetaan kunnallisvaalit, vaikkeivät ne yksi yhteen olekaan eduskuntavaalin kanssa, niin edustajuuden äänikynnys ylittyi selvästi. Me olemme neljänneksi suurin puolue, ja hyviä ehdokkaita on tulossa, hän sanoo.

Ääniään Kangas ei ole testamenttaamassa kenellekään.

- Toivoisin, että jatkaja löytyisi luottamusmies tai työsuojeluväestä, etteivät kaikki eduskunnassa olisi akateemisia. Olen huomannut sen eduskuntatyössä, että haalarisiiven edustusta tarvitaan. Teollisuustaustasta on ollut suurta hyötyä.

Keski-Suomen piiri aikookin painottaa ehdokasasettelussaan ay-liikettä. Piirin toiminnanjohtaja Jukka Kinos sanoo, että puolueesta löytyy vahvoja ay-taustaisia potentiaalisia ehdokkaita.

- Vastakkainasettelun aika on palannut Suomeen, ollaan selkeästi asetelmissa työnantajat ja työntekijät vastakkain. Sitä asetelmaa vasten nousee helpommin ehdokkaita kuin muutama vuosi sitten, hän arvioi.

Kommentoi aihetta (1 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

  • S

    Ilmoita asiattomasta kommentista

    10v vielä! Elä nyt nuori mies lopeta, eläkeikä tavallisella kansalaisella taitaa olla jo huomattavasti tuota korkeemmalla.

Tuoreimmat aiheesta: Jyväskylä

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä