Kotimaa

Mediat: Useilla katupartiotoiminnan aktiiveilla raju rikostausta

Taustalla on muun muassa pahoinpitely- ja huumerikostuomioita. Kohua herättäneitä katupartioita toimii Suomessa jo useita.

Marko Mäki Odinin sotureiden katupartiosta.
Kuva: Minna Aula / Yle

Monilla eri puolilla Suomea toimivien katupartioiden aktiivihenkilöillä on taustalla rikoshistoriaa, kirjoittavat useat eri tiedotusvälineet.

Helsingin Sanomat selvitti kolmen eri paikkakunnan katupartioiden johtajien tuomiot. Helsingin Sanomien mukaan tuomioita oli annettu muun muassa kunnianloukkauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Etelä Suomen Sanomien mukaan esimerkiksi Asikkalassa toimivan Asikkalan Turva ry:n aktiivihenkilöllä on taustallaan puolentoista vuoden vankeustuomio mm. virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

MTV Uutiset kirjoittaa puolestaan, että kaikilla Odinin soturien joensuulaisjohtajilla on useita rikostuomioita. Lapin Kansan mukaan myös Odinin soturien kemiläisjohtajalla on rikostuomio ulkomaalaisiin kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Katupartiointiryhmä Odinin soturit on perustettu Kemissä, mutta on sittemmin laajentanut toimintaansa eri puolille Suomea.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

"Eduskunta on yllyttänyt Maahanmuuttovirastoa tiukentamaan linjaansa"

Martin Scheinin

Kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin arvioi perustuslain ja maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen suhdetta haastavaksi tuomioistuimille. Irakilaismiehen ristiriitainen turvapaikkapäätös on nostattanut Suomessa keskustelua. Maahanmuuttovirasto perustelee päätöstä: Jos vainon tai väkivallan uhka ei ole yhtä paha muualla kotimaassa, voi pelkkä muutto eri puolelle kotimaata ratkaista tilanteen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä