Kotimaa |

Merivoimien komentaja: Miinalaiva Pohjanmaa myynnissä

Merivoimien komentajan kontra-amiraali Veli-Jukka Pennalan mukaan Pohjanmaan poistuminen jättää aukon Merivoimien kalustoon.

Video: Miinalaiva Pohjanmaa Helsingin edustalla.
1:19
Vuosipäivän juhlallisuudet alkoivat tiistaina 9.heinäkuuta kello 8 juhlallisella lipunnostolla ja paraatikatselmuksella Kotkan kantasatamassa. Video: Yle

Merivoimien lippulaiva, miinalaiva Pohjanmaa on laitettu myyntiin, Merivoimien komentaja kontra-amiraali Veli-Jukka Pennala kertoi Yle Uutisille tiistaina.

Jos alus ei mene kaupaksi, muita vaihtoehtoja ovat museointi ja romutus. Vuonna 1978 valmistunut Pohjanmaa poistuu käytöstä vuonna 2015.

Pennalan mukaan Pohjanmaasta luopuminen jättää aukon Merivoimien kalustoon.

- Kun Pohjanmaata katsoo, niin eihän sitä ikinä uskoisi, että tästä luovutaan. Tämä on hyvin pidetty ja tällä on hyvä miehistö. Siinä mielellään tätä vähän haikeana katselee, Pennala sanoi.

Miinalaiva Pohjanmaa on tällä hetkellä Kotkassa, jossa Merivoimat viettää vuosipäiväänsä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Helsingin Etyk 1975: Kommunismi kärsi tappion, Kekkosta jännitti kovasti

”Rautaesirippua oli tarkoitus raottaa, ei repäistä auki”, sanoo diplomaatti Jaakko Iloniemi Etykin huippukokouksesta. Mutta toisin kävi. Neuvostoliitto teki länsimaille myönnytyksiä, jotka myöhemmin kävivät sille kalliiksi. Presidentti Urho Kekkonen oli jämäkkä puheenjohtaja, mutta sisäpiirin mukaan hänen roolinsa oli vähäisempi kuin aikoinaan hehkutettiin. Ety-kokouksesta on tänä kesänä kulunut 40 vuotta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä