Kulttuuri |

Metallica heitti keikan Tarvasjoella 1984 – olitko paikalla?

Metallica-historiikin mukaan Tarvasjoen Tarvashovissa oli kaikki katastrofin ainekset. Yleisö uhkasi bändiä ja aloitti joukkotappelun.

Metallica
Kuva: YLE

Maailman kuuluisin metallibändi Metallica teki ensimmäisen Suomen-keikkansa Tarvasjoen Tarvashovissa 14. joulukuuta 1984. Bändi oli tuolloin vielä lähes tuntematon Suomessa. Lokakuussa julkaistu Metallican muistelmateos Syntymä Metallica kuolema (Like) palaa Tarvasjoen tapahtumiin.

Kirjassa bändi kertoo Tarvasjoen keikasta yhtenä alkuaikojensa kummallisimpana episodina. Metallican miesten mukaan Tarvashovissa syntyi joukkotappelu yleisön ja bändin kesken, ja bändin kaiutin sytytettiin tuleen. Ilmapiiri bändiä kohtaan oli keikan aikana muutenkin uhkaava.

Jos olit Tarvashovissa, ota yhteyttä

Metallican mukaan syynä yleisön käyttäytymiseen oli se, että bändi oli kutsunut keikkabussiinsa paikallisen koulutytön. Tyttö joutui bussissa tappeluun bändin valomiehen kanssa ja nyrkit heiluivat puolin ja toisin. Keikan alkaessa yleisö oli saanut kuulla episodista ja oli avoimen vihamielinen bändiä kohtaan.

Yle Turun toimitusta kiinnostaisi selvittää, kuinka paikkaansa pitävä Metallican jäsenten tarina on. Olitko paikalla Tarvasjoella Metallican ensimmäisellä Suomen-keikalle? Kerro mitä näit ja koit Tarvashovissa. Ota yhteyttä ja kerro oma tarinasi: yrjo.hjelt@yle.fi.

Julkaisemme nettisivuillamme yleisön kertomuksia keikasta. Jos sinulla on valokuvia tai videokuvaa konsertista, mielellään julkaisisimme myös niitä.

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Kulttuuri

Pariisin tiukat turvatoimet pistävät katutaiteilijoiden ja ilmastoaktivistien luovuuden koetukselle

Parin viikon takaiset terrori-iskut saivat Ranskan julistamaan poikkeustilan ja kiristämään turvatoimet äärimmilleen. Ilmastokokoukseen valmistautuneet taiteilijat ja aktivistit ovat joutuneet sekä perumaan tapahtumiaan että muuttamaan suunnitelmiaan. Esimerkiksi helsinkiläiskaksikko Angry Bunnies ei voi naamiointikiellon vuoksi piiloutua valtaviin jäniksenpäihin, ei etenkään Tasavallan aukiolla.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä