Helsinki

Metropolia peittosi valmistumisennätyksiä viime vuonna

Ammattikorkeakoulu Metropoliasta valmistui viime vuonna lähes 2 900 ammattikorkeakoulu- tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanutta. Yleinen kriisitietous näyttää kannustavan opiskelijoita valmistumaan.

Metropolian kyltti polkupyöräparkin vieressä.
Kuva: Yle

Metropoliasta valmistui viime vuonna kaikkien aikojen suurin määrä tutkinnon suorittaneita. Edellinen valmistumisennätys oli vuodelta 2013, jolloin valmistuneita oli runsaat 2 700.

Metropoliassa pidetään erityisen merkittävänä sitä, että tekniikan alalta valmistuneiden määrä koheni kaksikymmentä prosenttia.

– Kahdenkymmenen prosentin parannus tekniikan valmistumismääriin kautta linjan on merkittävä saavutus.  Hienoon tulokseen saattaa osaltaan vaikuttaa, että yleinen kriisitietous innostaa opiskelijoita valmistumaan. Työpaikka löytyy varmemmin tutkintotodistuksella kuin ilman sitä, arvelee Metropolian Sovellukset ja liiketoiminta -tulosalueen johtaja Antti Piironen.

Ylempiä maisteritason AMK-tutkintoja Metropolian opiskelijat saivat valmiiksi lähes 330, mikä on myös enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Kotimaa

Kriisiviestinnän asiantuntija: Salailu pahin virhe

Lentokone ja ajoneuvoja Tampere-Pirkkalan lentokentällä

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä