Luonto |

Metsien kuoleminen halutaan pysäyttää

Metsien maailmanlaajuinen katoaminen pyritään pysäyttämään vuoteen 2020 mennessä. 60 maan ympäristöministerit, mukaan lukien Suomen ympäristöministeri Paula Lehtomäki, allekirjoittivat torstaina symbolisen postikortin, jossa luvataan taistella luonnon monimuotoisuuden ja ihmisten hyvinvoinnin puolesta.

Lisäksi allekirjoittajat lupaavat toimia ilmastonmuutosta vastaan.

Kortti luovutettiin Maailman luonnonsäätiön WWF:n pääjohtajalle James Leapelle Bonnissa YK:n kansainvälisessä biodiversiteettisopimuksen kokouksessa.

WWF:n mukaan metsiä häviää edelleen hälyttävää vauhtia: joka vuosi metsää katoaa noin 13 miljoonaa hehtaaria. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että joka minuutti metsää häviää 36 jalkapallokentällisen verran. Metsien katoamisella on tuhoisat vaikutukset niin luonnon monimuotoisuuteen, ilmastonmuutokseen kuin ihmisten elämäänkin. Metsäkato on kolmanneksi suurin kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttaja. 1,6 miljardin ihmisen toimeentulo on riippuvainen metsistä.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Luonto

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä