Luonto |

Mielenosoittajat ovat pysäyttäneet kiistellyt Ärjänsaaren hakkuut

Greenpeace moittii UPM:ää harjuluonnon pilaamisesta herkällä Oulujärven Natura-suojeluverkostoon kuuluvalla Ärjänsaarella.

Moto Ärjän mäntymetsässä
Mielenosoittajat ovat pysäyttäneet kiistellyt Ärjänsaaren hakkuut, koska Greenpeacen mukaan metsäyhtiö ei ole ottanut vakavasti kansalaisten ja ympäristöjärjestöjen vetoomuksia. Kuva: Yle

Mielenosoittajat ovat pysäyttäneet kiistellyt Ärjänsaaren hakkuut, kertoo Greenpeace-järjestö. Sen mukaan mielenosoittajat ovat paikalla UPM:n hakkuualueella, koska metsäyhtiö ei ole ottanut vakavasti kansalaisten ja ympäristöjärjestöjen vetoomuksia.

Järjestön mukaan kolmen vuorokauden aikana jo 8 000 ihmistä on allekirjoittanut verkossa vetoomuksen hakkuiden lopettamiseksi. Vetoomus luovutetaan UPM:lle tällä viikolla.

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Kainuun lintutieteellinen yhdistys jättivät perjantaina Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen valituksen ympäristöviranomaisen päätöksestä sallia hakkuiden jatkuminen Natura-suojeluverkostoon kuuluvalla Ärjänsaarella. Järjestöjen mielestä hakkuut on sallittu puutteellisin tiedoin eikä ympäristövaikutuksia ole arvioitu asiallisesti.

Tuoreimmat aiheesta: Luonto

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä