Kotimaa |

Mies vangittu epäiltynä Turun Ursininkadun kerrostalopalon sytyttämisestä

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi tiistaina 60-luvulla syntyneen turkulaismiehen. Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt teon.

Kahdeksankerroksisen kerrostalon katolta näkyy tulenlieskoja.
Kuva Turun Ursininkadulta lauantaina 2. tammikuuta. Kuva: Jouni Koutonen / Yle

Poliisi on edistynyt Turussa lauantaina riehuneen ullakkopalon tutkinnassa. Vangittuna on 60-luvulla syntynyt mies, jota epäillään todennäköisin syin törkeästä tuhotyöstä.

Rikoksesta epäillyllä on vähäistä rikostaustaa. Mies on esitutkinnassa myöntänyt teon.

Epäillyn jäljille päästiin palopaikalla pelastustehtävissä toimineen pelastusesimiehen tarkkojen havaintojen ja poliisin omien tutkimusten avulla.

Epäilty vangittiin samalla päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä Turussa 11.1.2015 tapahtuneeseen tuhotyöhön, ja Turussa 7.2.2015 ja 4.5.2015 tapahtuneisiin tuhotyön yrityksiin.

Tulipalon sammutusvedet jäätyivät kerrostalon seinälle Ursininkadulla Turussa.
Tulipalon sammutusvedet jäätyivät kerrostalon seinälle Ursininkadulla Turussa. Kuva: Joona Haarala / Yle Turku

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä