Kotimaa |

Mitä haluat kysyä Ville Niinistöltä?

Vihreät sai houkuteltua enemmän kunnallisvaaliehdokkaita kuin koskaan, mutta menikö puolueen paras puhti jo presidentinvaaleissa? Miksi teollisuus ja ympäristöministeri nokittelevat rikkidirektiivistä? Miksi Suomeen tarvitaan ilmastolaki? Tentissä Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.)
Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) Kuva: YLE / Seppo Luotohaara

Mitä Vihreiden puheenjohtaja ajattelee syrjäytymiskeskustelusta? TV1:n Ykkösaamussa lauantaina 22.9. klo 10.05. on vieraana Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö. Toimittajana on Jari Korkki.

Kysymyksiä Ville Niinistölle voi esittää myös osoitteessa facebook.com/yleuutiset, sähköpostitse osoitteeseen tv1.ykkosaamu@yle.fi tai verkkolomakkeella.

Kommentoi aihetta (33 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • No kun

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  teollisuusministeriö on teollisuuden voittojen ja osakkenomistajien asialla ja Niinistö elämän asialla ... Valitsen elämän maapallolle ja itselleni ja siksi Vihreät ja Niinistö! Kiitos, että jollakin sydän ja järki pelaavat yhteen!

  Kustannukset rikkipäästöjen osalta ovat pieniä Itämeren parantamisen sijasta! tuhoatte niitä koko ajan. Lisäksi selvittäkää etukäteen, rikkipesurin rikkipäätöjen vaikutus veteen ...

  • Realisti

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Pitäisikö hetki miettiä mitä rikkidirektiivi vaikuttaa Suomalaiseen hyvinvointiyhteiskuntaan. Ei pian ole mitään elämää kun yhteiskunta romahtaa tulojen puutteeseen.

  • Johan On

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Realistille:

   Rikkidirektiivin vaikutus Suomen talouteen on kovin pieni. Se nostaa suomalaisen paperin hintaa Keskieuroopassa tuskin mitattavasti. Kilpailijoiden paperikin taitaa liikkua pääosin vettä pitkin.

   Kovin kummallista että laivat ovat tähän saakka saaneet päästellä mitä tahansa - toimia käytännössä öljynjalostamojen onjelmajätteen polttolaitoksina. Rikkisaasteesta lienee jotain kustannuksia? Itämeri? Ihmisten terveys? Teollisuutta nämä eivät kiinnosta koska eivät tule heidän maksettavakseen, mutta yhteiskunnalle saattavat olla säästöjä.

 • Oikea suomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos puusaunan lämmitystä mitenkään rajoitetaan, niin en kannata mitään ilmastolakia. Kyllähän mökinmuijille kaupataan pienpuhdistamoja, mutta maa pilataan kaivoksilla. Mitä me sitten puhtaalla ilmalla teemme ?

  • viherpiipertäjät

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Vihreillä ei ole taloudesta mitään huolta koska ovat kaikki julkisen sektorin elättejä eli elävät veronmaksajien rahoilla. Mitä heitä kiinnostaa työttömyys kun verot voidaan ottaa muiden selkänahasta yhä korkeimpina veroina. Sitten vaan mietiskellään liito-orvan papana asioita veronmaksajien piikkiin...Mitä enemmän työttömyys nousee niin samassa suhteessa tulee leikata julkisen sektorin ja erityisesti ympäristöministeriön palkkoja. Kreikklaiset turvasatamat ja suojatyöpaikat tulee purkaa HETI.

  • Punapiipertäjä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   @viherpiipertäjät: kommentissasi on yhtä sun toista ristiriitaa: vihreiden veropolitiikka ei ole missään vaiheessa ollut sen aggressiivisempaa kuin muillakaan, vaan se on kohdistunut toisella tavalla. Loput kommentistasi oli aivan puuta-heinää, kreikkalaisten turvasatamat ja liito-oravat eivät liity mitenkään Vihreiden talouspolitiikkaan.

  • joo o

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä maapallon pilaaminen=saastuttaminen tapahtuu aivan muualla kuin Suomessa. Kiina ym. ym. ...

 • kyllästynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos se rikkidirektiivi pelastaa Itämeren, miksi sitä ei sitten tullut samanlaisena ja samaan aikaan Välimerelle? Sen tarkoituksena on vain ja ainoastaan Suomen vientiteollisuuden tuhoaminen, minkään muun maan vientiin se ei iske näin kovaa, jos iskee ollenkaan. Nyt vihreät myhäilevät tyytyväisinä, mutta viennin tuhoamisen seurauksena myös niiden työttömyyskorvauksia joudutaan pienentämään ja turhat suojatyöpaikatkin katoavat. Miten suu sitten pannaan? Ei tänne tarvita mitään ilmastolakeja ja cityvihreätkin voisi viedä Siperiaan!

 • kirkasotsa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ilmatieteenlaitos antaa aamuisin uutisten yhteydessä tiedotteen ilmanlaadusta. Useimmiten ilma on hyvää. Joskus ilmanlaatu heikkenee katupölyn,siitepölyn tai sääolosuhteiden johdosta tyydyttävälle tasolle. En ole havainnut ilmanlaadun olleen koskaan heikko.Onko ilmatieteenlaitos antanut väärää informaatiota yleisölle? Mihin ilmastolakia tarvitaan,kun nykyiset säädökset pitävät päästöt kurissa? Paljonko ilmastolain laatiminen maksaa?

 • Iiro

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tarvita vaan suomen tulee luoda teollisuuden yrityksille hyvät toimintaedellytykset. Suomi ei pärjää globaalissa kilpailussa palvelualallaan ja ilman teollisuutta jonka viesti tuo euroja suomeen. Suomen merkitys globaalissa "saasteissa" on mitätön, joten suomen toimilla ei ole mitään merkitystä. Suomea vaivaa monessa asiassa "kiltin tottelijan ja maailman moraalipoliisin maine" jolla pilataan terve yrittäjyys. Tuskin kymenlaakson alueen ihmiset tyytyväisiä on kun siellä ei enää piipuista tule "rahan hajua".

 • Suuret valtiot: suuret päästöt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomi direktiivit tunnollisesti noudattaa.

  Katsotaan-

  suunnataan huomiota enemmän-

  suurten valtioitten ja miljardien asukkaitten

  sastuttamiseen.

 • Marinero

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Satu Hassi pokkasi hienon pokaalin tästä rikkidirektiivistään. Nyt sitten sen avulla Suomen vihreät pelastavat maailman. Sitä eivät tuo esiin, että koko direktiivi on melkoinen pelleily koska kansainvälinen merenkulkujärjestö IMO on jo saanut tuolle jäsenvaltioidensä hyväksynnän. Asia oli jo sovittu. Jokaine EU maa on IMOn jäsen ja sitoutunut siihen, että IMOn päätökset siirretään kansalliseen lainsäädäntöön. Mihin tässä tarvittiin direktiiviä ja Satu Hassia? Miten käy kun IMOn päätös "0.10% m/m after 1 January 2015" tulee noilla Välimeren alueilla voimaan. Sama tiukka 0.10% koskee myös Itämerta. Tuohon on sitoutunut jokainen EU maa joten hässikö Hassi? Kuntavaalikeirroksella tuosta on tietty hyvä pitää isoa älämölöä kuinka koko EU puhdisttu vihreiden avulla.

  • Koopra

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Usein erilaiset järjestöt reguloivat itseään välttääkseen sen, että lainsäätäjä puuttuu asioihin. EU:n painostuksella on tässäkin varmaan ollut osansa.

 • L. Aki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomeen ei tarvita ilmastolakia. Jokainen uusi ympäristöä varten luotu laki on vain lisännyt veroja ja muita maksuja. Juuri nämä maksut vaikuttavat kaikkein eniten tavalliseen suomalaiseen, joka maksaa itse laskunsa on töissä yksityis sektorilla.

 • kansalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä hyötyä on laittaa jätteet järveen?

 • Leksa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miksi vihreät on takinkääntäjäpuolue ja miksei se suojele enää luontoa?

  • Punapiipertäjä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Rikkidirektiivihän tähtää nimenomaan luonnon suojelemiseen, joten kysymyksesi menee harhaan. Politiikan tekeminen on oikeastaan jatkuvaa takin kääntelyä, mutta tuossa asiassa Vihreät eivät ole pahemmin livenneet ideologiastaan.

 • turkista ja nahkaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mihin turkistarhaajat töihin,jos turkistarhaus suomesta loppuu?

 • karik.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maailma hukkuu turhakkeisiin. Kaupasta ostetaan tuotteita, joiden elinkaari on aivan liian lyhyt ja talot homehtuvat pystyyn. Se on erittäin raskasta maapallolle. Mitä tälle asialle voisi tehdä? Millä tavalla valtiovalta voisi vaikuttaa siihen, että turhaa jätettä ei syntyisi niin paljoa? Onko ainut keino olla "eettinen kuluttaja"? Mielestäni se ei riitä, vaan tarvitaan myös ohjausta.

 • Ulkosuomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Asun Saksassa. Asuinalueellani lähes joka toisen omakotitalon katolla on runsaasti aurinkopaneeleja. Niistä saatavaa ylijäämäenergiaa saa takaisinsyöttää valtakunnanverkkoon. Suomessa näin ei ole - kuka tai mikä on suurin este tälle?

  Lisäksi: Saksa on täynnä tuulivoimaloita. Ne ovat usein asuinalueiden läheisyydessä. Kotoani on alle kilometrin matka 11 isokokoisen myllyn rypääseen eikä niistä kuulu mitään ääntä. Niiden lähettyviltä menee moottoritie 44. Suomessa tuulivoimalat pyritään aina rakentamaan kauas korpeen tai jonnekin meren luodolle, kun ne voisi sijoittaa moottori- ja valtateiden läheisyyteen, jolloin meluhaittoja ei olisi (autojen melu peittää äänen) eikä tarvitsisi myöskään vedota lintujen törmäilevän myllyihin. Miksi Suomessa ei rakenneta tuulivoimaa sinne, missä siitä ei olisi mitään haittaa? Kuka tai mikä estää tämän?

 • Lisbet

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kuinka paljon valtio on rahoittanut ilmastonmuokkaustutkimuksia ? Mikä on ilmastonmuokkauksen tilanne Suomessa? Kuulostaa hurjalta, että lisäämällä jonkinlainen cocktail ilmatilaan voitaisiin paelastaa/parantaa mitään? Eikö tämänkin rahan voisi mahdollisesti käyttää ihmisten hyvinvoinnin ja perustarpeiden tyydyttämiseen?? Tai vaihtoehtoisesti uusiutuvien energiamuotojen rahoittamiseen?

 • ydinjulle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Että purjelaivoillako sitä pärjättäisiin ja pärevalollako.

  • Punapiipertäjä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ydinvoima on kovin kallista ja siitä tulee pahimmat saasteet. Pelkkä voimalan rakentaminen maksaa miljardeja, ja ylläpito on kallista, puhumattakaan jätteiden varastoinnista. Vähemmän kerralla tuottavat energiamuodot ovat paljon taloudellisempia ja turvallisempia.

  • sinipiipertäjä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Miksi tuulivoimaa tuetaan verovaroilla, jos sen on paljon taloudellisempaa? Ydinvoima ei saastuta, toisin kuin hiilivoima. Miksi vihreät eivät vastusta sitä? En ole kuullut yhdestäkään mielenosoituksesta hiilikuljetuksia vastaan.

 • jussikka1

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miksi turvallisuudella leikitään, poliiseja tarvitaan tiellä ja sekä muualla näkyvänä ei piilo polisiina?

 • Syteen vai saveen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vihreät ja muut aktivistit ajavat hallituksen avulla Suomen talouden perikatoon ja saattavat suurimman osan maamme maaseudusta samalla petojen temmellyskentäksi. Samaan aikaan muu maailma porskuttaa säännöistä ja direktiiveistä ja luonnon eläimistä välittämättä, jopa direktiivien suomien kansallisista erilaisuuksista nauttien:

  Siis ketkä ovat viimeksi olleet "mukana päättämässä" rikkidirektiivistä ja ilmastosopimuksesta esim. Durbanissa ja Kööpenhaminassa ja Balilla ja minkälaisia aloitteita suomalaiset tekivät silloin. Miten Suomalaiset näissä kokouksissa äänestivät ja mikä on päätösten seuraus Suomelle?

 • Harmaantunut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olisi mukava tietää, mikä on vihreitten keski-ikä. Huomioni mukaan ei kovin korkea. Lähipiirini vihreät ovat kaikki noin 25 vuotta täytettyään vaihtaneet puoluetta. Mikä on syynä siihen, ettei vihreä aate jaksa kypsempiä ihmisiä kiinnostaa. Sukupuolijakauma taitaa myös olla aika naisvoittoinen. Luulisi, että tähänkin löytyisi jokin rationaalinen selitys.

  Toinen asia, mikä mietityttää on suhde maahanmuuttoon. Jos maailman luonnonresursseja ei haluta tuhlata, niin eikö ole ristiriitaista kannattaa ympäristöä tuhoavaa kansainvaellusta.

  • Partamooses

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hyvä puheenvuoro. Olen itsekin ihmetellyt samaa. Eikö sekin ole kummallista, että vihreät ovat ikäänkuin keskittyneet pääkaupunkiseudulle - siis kaupunkiin, eivät maalle? Vihreät näkyvät myös kunnallisvaalikampanjassaan ajavan vanhojen asuinympäristöjen täydennysrakentamista, millä tehokkaasti pilataan ne upeat, vanhat omakotitaloalueet, joita monissa kaupungeissa on.

  • osmo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Suomalaisten yhteenlaskettu ekologinen jalanjälki on yhtä suuri kuin Suomen pinta-ala. Kun vain pidämmä huolta siitä, että emme raahaa tänne väkeä niistä maista, jotka tukehtuvat asukkaisiinsa, voimme hyvällä omallatunnolla pitää yllä nykyistä elintasoamme.

 • sky

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näen erittäin ristiriitaisena Ympäristöministeriön kannan laajennettuun jokamiehenoikeuteen. Miksi ympäristöministeri ei ymmärrä tehopoiminnan tuhoisaa merkitystä metsäluonnolle? Vihreät kannattaa petojen lisäystä, mutta toisaalla poimituttaa niiltä ruuan eli marjat pois. Lähes välinpitämätön suhtautuminen orjatyöluonteiseen halpatyövoiman käyttöön. Vihreiden politiikka on täynnänsä ristiriitaisuuksia, tässä vain esimerkkejä. Näen ristiriitaisuuksien johtuvan vihreän politiikan vieraudesta arkitodellisuuteen. Heitä ei kiinnosta tavallisen suomalaisen elämä ja selviytyminen. Miksi Vihreä puolue kieltää itsensä?

 • Hope

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ville Niinistö, kiitos sinnikkäästä työskentelystä luonnon ja sen kautta ihmisten

  hyvinvoinnin puolesta.

 • Saksa/Japani luop.ydinvoimasta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Arvoisa Ympäristöministeri,

  Kuinka voitte istua hallituksessa, joka jatkaa ydinvoiman

  rakentamista

  3 uudella luvalla Suomessa,

  ympäristöätuhoavaa ydinvoimaa jätteineeen ?

  'ONKO YMPÄRISTÖAATE VAIN

  PAPERILLA VAALIMAINOKSISSA

  JA VIHERPESUA PUHEISSA.

 • häkä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  hassu juttu että ruuan lmastovaikutukset sivuutetaan järjestelmällisesti. esim juustokilonn hiilijälki on laskutavasta riippuen 13-30kg.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä