Musiikki |

Miljoonasateen laulajalle Reino Helismaa -palkinto

Sanoittajia ja viihdetaiteilijoita kunnioittava palkinto jaetaan 3 - 5 vuoden välein.

Heikki Salo lavalla kukkien kera.
Kuva: Työväen Musiikkitapahtuma

Työväen Sivistysliitto on myöntänyt Reino Helismaa -palkinnon Heikki Salolle. Palkinto luovutettiin Salolle Työväen Musiikkitapahtumassa Valkeakoskella lauantai-iltana.

Palkinto on suuruudeltaan 4 000 euroa. Raati perustelee valintaansa Salon yli 25 vuotta kestäneellä uralla muusikkona, lauluntekijänä ja sanoittajana.

Salo tunnetaan 1980-luvun puolivälissä aloittaneen Miljoonasade-yhtyeen perustajana ja solistina. Hän on myös ollut mukana tekemässä näytelmiä, radio-ohjelmia ja tv-sketsejä.

Reino Helismaa -palkinto jaetaan 3 - 5 vuoden välein. Raatiin kuuluivat tällä kertaa musikologian dosentti Pekka Gronow, toimittajat Markku Helismaa ja Jake Nyman sekä Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Tuoreimmat aiheesta: Musiikki

Pääuutiset

Kotimaa 18

Suurin osa lukioista vaatii tai suosittelee omaa kannettavaa – katso kuntasi lukion tilanne

Nuori mies käyttää tablettitietokonetta.

Suurin osa lukioista suosittelee tai jopa vaatii opiskelijoitaan hankkimaan oman kannettavan tietokoneen opintoja varten. Yle Uutiset kysyi asiaa lähes kolmelta sadalta lukiolta. Osassa lukioista kaikille opiskelijoille kustannetaan koneet omiksi, kun taas suurin osa lukiolaisista joutuu maksamaan sen omasta rahapussista. Osa ylioppilaskirjoituksista tehdään sähköisesti jo kahden vuoden päästä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä