Hämeenlinna |

Millainen on hyvä kunnallisvaaliehdokas?

Vanha kettu vai uusi tulokas? Kaiken parantava vai tuhon torvea toitottava? Vanha, nuori... eläkeläinen, opiskelija?

Vaalilipuke, kuntavaalit 2008
Kuva: Yle

Millainen on hyvä kunnallisvaaliehdokas?

Kommentoi tai soita mielipiteesi Yle Radio Hämeen suoraan lähetykseen kello 13.15 numeroon (03) 612 1012.

Kommentoi aihetta (10 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • silti onnellinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyviä ei ole, pitää vain valita huonoista vähemmän huono.

  Useat ovat hyvin kapeakatseisia ja kaikki ajattelevat omaa etuaan.

  • Miksi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   et kanna vastuutasi " silti onnellinen " ja mene itse ehdokkaaksi sekä näytä tietä erilaiseen toimintaan ... yhteisten asioiden hoidossa on hyväksi nähdä kaikkien etu.

   Itse arvostan paikkakuntaa rakastavaa ja asukkaiden hyvinvoinnista kiinnostunutta hiljaista puurtajaa, joka kuulee ja kuuntelee sekä toimii sen mukaan, mikä on tehtävä nyt. Äänekkäimmät ovat muutoksenjarruja ja kuluttavat rahaa, energiaa ja luovat huonoa ilmapiiriä ...

   Itse en suostunut ehdokkaaksi, koska en voi luottaa kansaan enkä napamiehiin ... luottamustehtävissä ja virkamiehenä kokosin kaikki yhteen / asiakkaat, politikot ja henkilökunnan päivänvalossa suuntaamaan ja kehittämään ... se toimi

 • Koulutus on ykkösasia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ehdokkaani on hyvin koulutettu. Hänellä on elämänkokemusta ja hän on ehtinyt näyttää taitonsa työelämässä. Perhekään ei ole pahitteeksi. Ehdokkaani on siis keski-ikäinen, muttei eläkeläinen, sukupuoli ei ole ratkaiseva. En äänestä pellejä, julkkiksia, tyhjän naurajia, turhasta valittavia pilkunviilaajia tai kaikkea kehitystä vastustavia vastarannankiiskejä.

 • Ansku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei ole niinkään väliä sillä minkä ikäinen tai kumpaa sukupuolta ehdokas on, vaan hänen tempperamenttinsa, koulutuksensa, elämän kokemuksensa ja uutteruutensa ratkaisevat. Systeemien kumartajia, öykkäreita tai oman edun tavoittelijoita ei tarvita näissä kisoissa, vaan rehellisesti eteenpäin pyrkiviä ehdokkaita tarvitaan varsinkin nyt kun on lama, epävarmuus tulevaisuudesta ja rakenneuudistukset painavat päälle!

 • mallipoisto

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minä äänestän tänä syksynä vaihteeksi aivan uutta ja aika nuorehkoa ehdokasta, koska hän on hyvä ihminen. Kunnallispolitiikka on henkisesti kovaa ja lähes palkatonta työtä, joka vaatii omistautumista, ja tämä uusi ehdokkaani tietää, että tarvitaan kykyä omaksua ja käsitellä laajoja kokonaisuuksia rakentavasti yhteistyössä muiden kanssa. Ennen kaikkea tarvitaan kykyä kuunnella, niin toisia, ympäristöä kuin hiljaisia signaalejakin. Poliitikon pitää ymmärtää myös se, mitä ei sanota ääneen

 • Jymy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persu pittää olla!

 • Eveliina

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä ehdokas Hämeenlinnassa ei kuulu koalitiopuolueisiin eli keskusta, kristilliset, perussuomalaiset tai vasemmistoliitto, koska mielestäni on äänestäjien pettämistä sopia vaaliliitosta näin erilaisten puolueiden kesken. Ehdokkaani on kokoomuksesta tai vihreistä. Henkilön on oltava korkeakoulututkinnon suorittanut ja työlämässä ansioitunut.

 • Janakkalan Jaana

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä ehdokashan olisi sellainen joka ajaisi kuntalaisten asioita tasapuolisesti. Ehdokkaan tarkoitushan ei ole ajaa sukulaistensa ja tuttaviensa etuja nepotistisesti.

  Myöskin sanavalmis ja asioihin (asiallisesti/asiantuntevasti) kantaaottava henkilön olisi hyvä olla. Siis kansalaisrohkeudella varustettu henkilö olisi optimaalinen kunnallisvaaliehdokas.

 • Partamooses

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Äänestän täällä Riihimäen suunnassa sellaista ehdokasta, joka

  - ei halua myydä aina vain uusia alueita Riihimäen keskustasta aina sille yhdelle ja samalle rakennusyhtiölle, joka ilmeisesti tarjoaa aina parhaat kosteat il... anteeksi, siis palvelut

  - haluaa säilyttää Riihimäen nykyiset puisto- ja metsäalueet puisto- ja metsäalueina

  - on kiinnostunut suojeltujen rakennusten määrän lisäämisestä

  - ei halua kaavoittaa uusia asuinalueita aina vain pienemmille tonteille

  - ei niele kaupungin ympäristöpropagandaa tai muutakaan reilun kaupan huuhaata, mikä vain nostaa veronmaksajien kustannuksia

  - haluaa säilyttää toimivan ratayhteyden Lahdesta Hämeenlinnaan, eikä hyväksy mitään ratasuunnitelmia, joita mm. Päijät-Hämeen maakuntakaavassa puuhataan täyttä vauhtia (Lahti-HML suora ratayhteys)

  - haluaa lähialueensa koululaiset omaan lähialueen kouluunsa - ei jonnekin kilometrien päähän toiselle puolelle kaupunkia

  Pitäisiköhän lähteä itsekin kunnallispolitiikkaan?

 • Äippä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ensinnäkin ehdokas muualta kuin kunnan/kaupungin palkkalistoilta

Tuoreimmat aiheesta: Hämeenlinna

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä