Keskustelu |

Millaisia kokemuksia sinulla on Habbo Hotellista? Onko se paha paikka?

Brittiläinen Channel 4 -kanava väittää, että suomalaisen Sulake-yhtiön suosittu virtuaalimaailma Habbo Hotel on pedofiilien paratiisi. Millaisia kokemuksia sinulla on palvelusta?

Kuvakaappaus Habbo Hotelin etusivusta.
Kuvakaappaus Habbo Hotelin etusivusta. Kuva: Habbo Hotel

Lapseksi tekeytynyt Channel 4:n tuottaja sai jokaisella pelikerrallaan seksuaalisia ehdotuksia, vaikka palvelu on suunnattu lapsille.

Helsingin Sanomien mukaan Sulakkeen toiseksi suurin omistaja Balderton on jo ilmoittanut luopuvansa 17 prosentin osuudestaan yhtiöstä pedofilia-väitteiden takia.

Habbo Hotel on maailman suurin teini-ikäisille tarkoitettu sosiaalinen peli ja verkkoyhteisö. Habbo Hotellissa vierailee kuukausittain noin 10 miljoonaa kävijää.

Millaisia kokemuksia sinulla on Habbo Hotellista? Onko Channel 4:n antama kuva palvelusta oikea?

PÄIVITYS:
Sulakkeen toimitusjohtaja Paul LaFontaine kertoi keskiviikkona Habbo-blogissaan, että Habbo Hotelin kaikki keskustelut suljetaan siksi aikaa, kunnes Channel 4:n pedofiliasyytökset saadaan selvitettyä ja virtuaalimaailman turvallisuutta parannettua.

Toimittaja Jenni Frilanderin juttu aiheesta, jossa tätäkin keskustelua käytettiin apuna.

Kommentoi aihetta (45 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • yeah

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ei muuta kokemusta ku että siel saa ilmasiks tehtyä itellee semmosen huoneen ku haluaa jos osaa vaihtaa tavaraa

 • Huijaus ympäristö

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täydellinen paikka piiloutuville pervesseille.Lapseni sai vaikka mitä ehdotuksia ja on 10 v.

  • muumilimufani

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   @Huijaus ympäristö, mitä itse menit päästämään 10-vuotiaan lapsesi? Palvelu on tarkoitettu 13-vuotiaille, ei pikkulapsille. Alaikäraja on K-10, mutta se edellyttää vanhempien suostumusta ja oikeanlaista suhtautumista seksuaalisiin saati pedofiilisiin ehdotteluihin. Nämä asiat opetetaan 5.-6. luokalla, ja 10 vuotiaalla on hieman matkaa vielä siihen.

  • ...

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   ^^ samaa mieltä.:)

  • 13v tyttö

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ensin pyydetään kaveriksi, sen jälkeen kysellään ikää (jota kukaan tuskin sanoo ihan 100% oikeaksi), sitten löytyykö webbi ja onko mese. Viimeisen vaiheen jälkeen henkilön olen jo usein poistanut kaverilistaltani.

  • kyllä...

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä on Habbo itsekin edesauttanut tätä seksuaaliparatiisia. Ensinnäkin hyvin suositussa "tytölle poikaystävä"-huoneessa on tälläinen koppi, johon sitte nää "alaxxxxx"-pariskunnat menee. ja kaksoisklikkauksella koppi sulkeutuu ja hytkyy. ( kuin pariskunta siellä tekisi toisilleen juttuja.. kuuluu kopeisa myös "aaahoohahh" ).Miten Habbo on edes tälläisen tavaran sinne luonut. Hohhoijaa !

 • Vustin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En ole vieraillut Habbossa vuosikausiin, mutta etenkin alkuaikoina (silloin kun palvelu toimi vielä ainoastaan Suomessa ja sen nimi oli Hotelli Kultakala) siellä näkyi varsin hämmentäviä ja häiritseviäkin ilmiöitä. Koska palvelu tekee maksullisten virtuaalihuonekalujen eli "kaman" omistamisesta tavoiteltavan asian, ei kestänyt kauaakaan että osa nuorista käyttäjistä keksi että "kamaa" voi vaihtaa tekstimuotoiseen nettiseksiin (ts. tekstiä kirjoittamalla saadaan hahmot leikisti tekemään toisilleen kaikenlaisia asioita). Alakouluikäisillä tytöillä saattoi olla hahmonsa kuvauksena esim. "sexii hinta yx kama", ja jotkut ovelammat keksivät perustaa palveluun virtuaalibordelleja joissa palveluksista maksettiin huoneen omistajalle joka sitten maksoi palkkaa niille jotka tulivat virtuaalibordelliin leikkimään huoraleikkiä. Myöhemmin Habboon tuli sitten parempi valvonta, joka sai nämä ilmiöt ainakin vähemmän näkyviksi, mutta eiköhän sieltä pinnan alta löydy edelleenkin vaikka mitä.

  • Habbo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Samaa meininkiä nykyäänkin, kamaa vain vaihdetaan webkamerassa vilautteluun. Huoraus on siis mennyt pahempaan suuntaan.

 • Erkki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Uutisoinnissa voisi mainita, että Habbo on lokalisoitu tuote. Suomen Habbo ei esimerkiksi ole kytköksissä millään tavalla Iso-Britannian Habboon. Samoilla tunnuksilla ei siis voi kirjautua eri maahan lokalisoituun palveluun. Paljastuneella ongelmalla saattaa siis olla erilaiset mittasuhteet eri maiden palveluiden välillä.

  Itse käytin palvelua aktiivisesti 10 vuotta sitten ollessani vielä yläkoulussa. Tuolloin itse törmännyt epäilyttäviin henkilöihin kertaakaan. Suomessa palvelun käyttäjämäärät ovat sittemmin romahtaneet.

  Habbon moderointi on ollut aina löysää, eikä asiaa auttanut se, kun vapaaehtoiset moderaattorit poistettiin palvelusta vuosia sitten. Valvontaa on viime aikoina tiukennettu, mutta se ei tunnu näkyvän konkreettisesti millään tavalla. Väärinkäyttäjät saavatkin siis harjoittaa toimintaansa melko vapaasti.

  Palvelu houkutteli alkuaikoinaan vanhempiakin käyttäjiä, mutta nykyinen käyttäjäkunta on erittäin nuorta, joka omalta osaltaan pahentaa ongelman esiintyvyyttä.

  • Antti Hirvonen, Yle

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kiitos täsmennyksestä. Olemme tekemässä Habbo Hotel -aiheesta tänään jatkojuttua tv:seen, radioon ja nettiin. Viestisi on välitetty myös juttua tekevälle toimittajalle.

  • muumilimufani

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Toden totta, olen samalla kannalla, Erkki!

 • I-H

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pienempänä tuli Habbo Hotellissa (silloin Hotelli Kultakala tms) käytyä, ja ihan hauska paikka jutella kavereiden kanssa ja tehdä mitä nyt ala-asteelaiset silloin tekee. Saattoi siinä olla pieni "seuranhaku" päällä ja oli aina huippua jos joku tuli juttelemaan.

  Tiedä sitten johtuuko siitä että tuota on viimeksi käyttänyt lähemmäs 10 vuotta sitten, siitä että en ole naispuolinen vai siitä että se oli suomenkielinen Habbo, mutta ei ole koskaan tullut minkäännäköistä härskiä mitä Channel 4 kuvailee vastaan. Niinkuin mainitsin, en ole käynyt palvelussa pitkään aikaan enkä tiedä sen nykyistä tilannetta.

  Harmillista nähdä Sulakkeen ja Habbo Hotellin mainetta pilattavan noin agressiivisilla väitteillä, aivan kuin ylläpitäjät olisivat itse pedofiileja. Ymmärtää sen toki ettei tabloid-journalistit voi ohittaa tälläistä kultakaivosta, kun aiheena on pedofilia.

  • Ei pikkujuttu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tuollainen toiminta pitää aina tarkistaa. Yksikin lapsiuhri on liikaa, oli paikka sitten jonkun mielestä vaikka kuinka mukava ja hauska.

 • Hannu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei ollut mitään ihmeempiä itselläni koskaan. Onkohan tätä juttua vähän paisuteltu.

 • Jei!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen habossa käynyt sen alusta saakka ja tulen varmaan tulevaisuudessakin käymään satunnaisesti.

  AINA on tullut eteen vihjauksia ja ehdotuksia. Niihin vain pitää osata suhtautua. Lapsille pitää takoa päähän, että sitä numeroa ja osoitetta ja koko nimeä ei missään tapauksessa jaeta sielä netissä. Vaikka kuinka "se on mun ikänen ja jaja asuu meidän naapurissa." Liian usein näkee lapsia jakamassa koko nimiään ja puhelinnumeroita ihan julkisesti huutaen huoneissa.

  Ja juurikin se, että nykyään "hiljennetään" vain nämä tuhmeliinit tunniksi yms. ja sitte tehdäänkin jo uutta hahmoa, koska edellinen nyt satuttiin hiljentämään. Kerrasta poikki ja IP-bannit webkamera vinkujoille, eivätpähän pääse enää vikisemään webbiä. Oppiipahan olemaan.

 • Ylireagointi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On mennyt aika naurettavaksi tämä touhu, niin asiaa uutisoineiden tahojen kuin Sulakkeenkin osalta. Habbo Hotelhan on nyt mykistetty maailmanlaajuisesti "tutkintojen" vuoksi. Channel 4:in toimittajanko toimissa ei sitten ole vikaa, kun hän pyörii kaksi kuukautta 11-vuotiaaksi tekeytyneenä..?

  Itse Habbossa jo lähes 7 vuotta käyneenä en ole törmännyt tällaiseen ongelmaan. Varmaan se on hotellikohtaista, mutta totta kai silläkin on merkitystä, mitä sieltä hakee - vai mitä muuta toimittaja kuvitteli löytävänsä pyörimällä ns. "strippihuoneissa"? Totta kai näihinkin täytyy puuttua, mutta nyt Habbo hotellista on lähdetty levittämään varsin yksipuoleista kuvaa pedofiilien paratiisina - vaikka todellisuudessa nämä "pedofiilit" ovat suurimmalta osin itse alaikäisiä, jotka haluavat kokeilla rajojaan anonyymisti.

  Habbossa on myös mahdollista itse hiljentää häiritsevä käyttäjä tai ilmoittaa hänestä valvojille. En siis koe ongelmaa millään tavoin suurena ja tällaisen kohun ansaitsevana.

  • Kyselija

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tämä jos jotain on asiallista!

  • BBW

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Olen käyttänyt sosiaalisia medioita jo hyvän aikaa, ja aion sanoa että jokainen sosiaalinen media ja virtuallinen maailma on tasan yhtä turvallinen ja vaarallinen kuin netti itse, ja netti on tasan yhtä turvallinen tai vaarallinen kuin "RL" ("real life").

   Vinksahtaneita ihmisiä nyt löytää ihan mistä tahansa ja million tahansa ellei kiellä itseltään sosiaalista kanssakäymistä kokonaan. Harvoin kannattaa syyttää yksin tiettyä sivustoa ellei se kyseistä käytöstä rohkaise. Sanotaan pikemminkin, että kannattaa oppia miten voi suojata itsensä ja muut vinksahtaneilta käytännössä missä tahansa. Kokemusta on ja sekin auttaa reilusti.

   Ja alaikäiset voivat tosiaan myös tekeytyä aikuisiksi halutessaan kokeilla aikuisia juttuja, ja he voivat myös saada oikeat aikuiset pulaan kyseisellä käytöksellä. Niin että kolikolla on tosiaan kaksi puolta, pedofilia on vain se toinen niistä.

  • kake

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tässä taas yritetään ulkoistaa vanhempien kasvatusvastuuta medialle ja yrityksille. Minut kasvatettiin hyvin netinkäyttöön niin ei ole tullut mitään ongelmia.

  • Ylireagointi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Joo-o, niin kuin joku osuvasti Twitterissä sanoikin: "Jos lapset menevät sisälle taloon, jossa lukee kyltissä "Strippiklubi", siitä ei syytetä kaupunkia, jossa talo on" tai "Jos pedofiili ahdistelee puistossa lasta, ei siitä sitä puistoa syytetä".

   Eiköhän se vika enemmän ole siinä, että lapset itse menevät ja ajautuvat tällaisiin tilanteisiin. Lisää nettikäyttäytymistä ohjaavaa kasvatusta tai vanhempien lisävastuuta ilmeisesti kaivattaisiin - on jotenkin naurettavaa sysätä Sulake kaiken pahan aluksi ja juureksi.

 • Habboiltu jo 8v

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itselläni on varsin positiivisia kokemuksia 8 vuoden ajalta. Jos joku on ehdotellut sopimattomia on niistä ilmoitettu henkilökunnalle ja asia on hoidettu. Aina on myös olemassa hiljennä poksi. Ja nää pedofiilit... Kaikkien pitäs tietää mitä jakaa netissä ja mitä ei. Habbo on mulle oiva paikka jutella kavereitten kanssa joita sieltä oon löytänyt. Osaa olen nähnyt ihan naamatustenkin. Ei mitään negatiivista, paitsi tämä maailmanlaajuinen hiljentäminen -.-

  • Kyselija

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hei! Tässä on ongelmana kun habbossa on niin paljon 7-10 vuotiaita jotka eivät tajua mikä on pedofiili ja näyttävät ilmaisesta omaisuudesta vaikka alapäänsä. Habbon pitäisi siis panostaa ikärajaan.

  • habbo nimi: Roger.G

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   itse olen ollut vuodesta 2008 sillon minulla oli hauskaa habossa ei ollut mitään pedofiili juttuja eikä mitään vastavaa eikä siitä vuodesta eteenpäi älkää hyvät ihmiset sulkeko haboo minulla on iste kaveri Aitoherrasmies joka omistaa mafian ja meafiperheen aatelkaa miten paljon ihmiset ovat tuhlannut rahaa haboon mille niistä tuntuisi sitten hän habbo huonon mainen saakin jatelkaa muitankin habossa on 3/4 osaa onnelisia ehkä ikärajaa voisi nostaa mutta joku hyvitys tästä voisi tulla tavallisille haboille mitkä ei ole mitään pahaa minun mielestäni mutta voin olla väärässäkin mietikäähän siellä sulakeessa mikä on järkevintä mulle voi lähetäävastauksia säh. habbo.taavi@gmail.com sinne mitikäähän ihan oikeesti miltä tuntuu....

 • Kultakala

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kultakalassa ollessani n. vuonna 2002 meno oli aika rauhallista, vaikka joskus jotain ehdotteluja tulikin. Netti-pedofiileista tietävänä 6-luokkalaisena en tietenkään ehdotteluihin myöntynyt, vaikka ilmainen "kama" olisikin ollut kivaa. Habboa enemmän ehdotteluita tuli eri chateissa ja "mesessä".

 • Habboilija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pelaan habboa, ja habbo ottaa tämän vakavasti. Tällä hetkellä JOKAISEN maan habbo hotellit ovat hiljennetty, yhteyttä ei voi ottaa enään millään keinoin kunnes löytyy ratkaisu pedofiili ongelmaan.

 • Y

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kymmenisen vuotta sitten, kun Habon nimi oli vielä Hotelli Kultakala, harrastin Habboa melko aktiivisestikin. Minulla ei ollut ystäviä oman paikkakunnan alueella, mutta Habossa tapasin lukuisia hengenheimolaisia joiden kanssa yhteydenpito ei koskaan loppunut, ja he ovat vielä näin aikuisiässäkin rakkaimmat ystäväni. En muista että niinä aikoina olisi yksikään kyseenalainen yksilö yrittänyt vaatia enemmän kuin on sopivaa, mutta ehkä ajat ovat muuttuneet.

 • Jasss

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hei mä oon ollu habossa vuodesta 2008 asti enkä oo IKINÄ saanu tollasta ehdotusta.

  Mun mielestä habbo on turvallinen lapsille ja ennen kaikkea mä oon saanu sieltä ihan oikeita ystäviä jotka on tosi kivoja.

  Mä oon nyt 16.vuotias ja tajuan vanhempien huolen mutta musta se on turhaa,jos tulee kysymyksiä "Riisutko paitas mulle Webbis" nii ilmottais moderaattorille ja sitten modet vois antaa Bannit tai vastaavaa!

  Ihan oikesti joillekkin habbo on suunnattoman tärkeä paikka ja sieltä monet on saanu elämänsä ystäviä!

  Toi on niin sairaan lapsellista et jotkut tulee kysymään tollasii naurettavii kysymyksiä.

 • Höpönlöpön

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itse olen käynyt Habbossa jo 7-vuotiaasta asti, enkä ole KOSKAAN ollut niin typerä että menisin halpaan kaikenlaisiin seksuaalisiin ehdotuksiin. Olen tällä hetkellä 15. Enkä myöskään usko että Habbossa oikeasti on mitään pedofiilejä - yleensä ne ovat vain alaikäisiä teinipoikia jotka yrittävät olla kovia ja esittää jotain, mitä eivät oikeasti ole. Koko asiahan on pelkkää paisuttelua. Sitäpaitsi en ole koskaan törmännyt sellaiseen tilanteeseen, että joku oikeasti ottaisi tuollaiset typerät ehdottelut tosissaan. Korostan: en koskaan.

  Habbossa, varsinkin täällä Suomessa, on oikeasti paljon aidosti fiksua ja hyvin käyttäytyvää porukkaa. Olisi todella epäreilua heidän kannaltaan, jos paikka suljettaisiin. Järki käteen, hyvät ihmiset!

 • entinen habboilija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kävin Habbossa aktiivisesti v. 2003-2009, mutta en muista että kukaan olisi tullut ehdottelemaan minulle koskaan mitään. Siksi vaikuttaa oudolta, että valepukuinen tuottaja sai niin paljon epäilyttäviä ehdotuksia. Varmaan todella huonoa tuuria, tai tuottaja on tarkoituksella hakeutunut arveluttaviin habbo-huoneisiin. Vähän turhan suuri juttu tullut tästä, harmittaa habbo-pelaajien puolesta.

 • :O

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tää on menny aivan naurettavaksi oikeesti!

  Ensinnäkin se toimittaja tekeytyy 11-vuotiaaks? Onko yhtää naurettavaa O.o?

  Joo habboiltu ollaan vuodesta 2006 asti melkein joka päivä eikä olla törmättty "Pedofiiliin" tai muihin vastaavanlaisiin enemmän Prohotellissa voisi ollu kun siellä on huoneita nimellä "Seksiluola"

  • ..

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kait sie ny ymmärsit miksi se tekeyty 11 vuotiaaksi. Juurikin siksi, että harvemmin sitä pari kolme kymppiselle miehelle härskejä pedofiilit ehdottelisivat.

 • tarzan45

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pedofilia on tuomittava sairaus ja siitä tulee rangaista.

 • Joskus habboilut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tein sinne joskus hahmon ja ihan kivaa siellä oli. Kerran yks huijas mua, mutta en menettänyt mitään - kyse oli voitosta. Sitten ei enää kiinostanut enkä ole siellä enää oleskellut.

 • nimimerkki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Habbossa, kuten monessa muussakin paikassa voi kirjoittaa mitä vaan mieleen tulee ja käyttäjä voi olla minkä ikäinen vain. Nuoremmille käyttäjille Habbolla on filtteri, joka näyttää tähtinä kaikki kirosanat ja ronskimmat muutkin. Nuorempien käyttäjien pelaamista on suositeltu kotona valvottavan, ja ahdistavista kirjoituksista voi ilmoittaa valvojalle, joka poistaa näiden kirjoittajan tilasta.

  Kaikenlaista tekstiä on siis näkynyt, mutta näiden kirjoittajista pääsee halutessaan eroon kyllä.

  Aiemmin Habbon käyttäjille oli turvallinen tapa tavata Habbo-tuttuja myös oikeassa elämässä Netari.fi -sivuston ja yhteistyössä toimivien nuorisotoimien & ohjaajien valvomana järjestetyissä tapaamisissa. Netari (kuten myös MLL jne.) lopetti kuitenkin toimintansa Habbossa, käsittääkseni Habbon toimeenpanosta, joka on mielestäni ikävää.

 • Entinen habbo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Siirtykää pelaamaan vaikka kiekko.tk :ta. Rehellinen täysilmainen urheilupeli (jääkiekko), eikä mikään maksullinen pedofiililuola.

 • habbo hotellin vihaaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Habbo hotelli on niin turha paikka ettei turhempaa voi olla!! Sais loppua äkkiä koko habbo. Pelkkä rahastus paikka ja vanhempien painajainen!!! Pervoja varmasti täynnä et eikun kielto vaan ettei enää saisi jatkaa.

 • ei tsiisus mitä värittelyä!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Missä kaikki positiiviset puolet ovat?

  Itse en ole kahdeksan vuoden aikana saanut jos muutaman perverssin viestin. Aivan naurettavaa, miten media värittää tarinoita. Tietenkin löydät hotellista perverssin, jos huutelet siellä rujouksia ja kirjoitat kuvaukseesi vihjailuja. Myös jos oikein kovin etsit, voit sellaisen löytää sattumalta. Muistakaa myös, että alle 13-vuotias EI SAA chatata hotellissa ilman vanhemman valvontaa, joten ihan yhtä paljon vanhemmat ovat vastuussa, jos pikku-Pirkko saa ehdotteluja hotellissa.

  Habbo on loistava paikka tehdä tuttavuuksia ja hankkia kavereita, jos on oikeassa elämässä liian ujo. Habbossa voit myös puhua vapaasti tuntemattomille, jos mieltä painaa joku.

  Seriously, media paisuttelee asiaa liikaa. Onnea tosin Channel 4:lle, joka uutisellaan sai muutaman miljoonan käyttäjän vihan päällensä. (--:

 • Tuntematon

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Habbo Hotel on nykyään ihan huono mm. siitä kun siellä maksaa kaikki. Toivon, että Habbo Hotel suljettaisiin pian lopullisesti.

 • älkää sulkeko habboa!!!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On tosi väärin jos habbo suljetaan itse olen pelannut siellä jo tosi kauan enkä ole kuullut yhtäkään bedofiili juttua. No tottakai sieltä voi semossia löytää jos kiertelee joissanin baareissa jne.

  Kai te aikuisetkin tajuatte miten tärkeä paikka habbo meille on. Olisi väärin jos parin bedofiili jutun takia habbo suljettaisiin, ja kai ne aikuisetkin voi vähän lastensa perään kattoa koska alle kymmenen vuotiaat ei sais olla habossa ilman aikuisen lupaa. Niin kyl tää on ennemmin vähän niinkuin auikuisten vika koska he eivat ole osanneet huolehtia lapsistaan .

  Kyl hän sen tietää keitäne bedofiiit on jotain poikia jotka haluavat esitää kovia vaikka eivät ole.

  SIIS MIETTIKÄÄ ONKO JÄRKEÄ SULKEA HABBOA !!!!

 • muumilimufani

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suotta Channel 4 yrittää esittää kovaa. Kaikissa virtuaaliyhteisöissä on päivittäin kyseisiä tapauksia. Esimerkiksi " tuhmat tytöt webbiin ". Virtuaaliyhteisö on tarkoitettu yli 13-vuotiaille ja ala-asteella opetetaan kuinka pedofiilisiin ehdotteluihin, saati sitten seksuaalisiin tulee suhtautua. Palvelu ei ole tarkoitettu 9-11 vuotiaille. Minulle opetettiin, kuinka tulee suhtautua kyseisiin ehdotteluihin. Habbossa on alaikäraja K-10, mutta siihen vaaditaan vanhempien suostumus. Luin jostain, että moderaattorin pitäisi katkaista keskustelu heti kun tulee ehdotteluja. Ikävä kyllä automaattinen moderointi on lähes mahdotonta, joten uhrin täytyisi itse kyetä tekemään moderaattorille ilmoitus. Olen ehdottomasti sillä kannalla kylläkin, että pedofiilit saatetaan pois hotellista, mutten sillä kannalla, että hotelli mykistettäisiin, saati sitten lopettaisiin ikiajoiksi. Habbossa on erittäin tehokas moderointi, joten minusta Channel 4:llä ei ole varaa valittaa. En tahtoisi olla -

 • muumilimufani

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Viesti jatkuu siis. En tahtoisi olla töykeä, mutta ilmaisin vain mielipiteeni.

  Habboa ei voi kutsua pornografiseksi ja seksuaaliseksi chatiksi, kuten britit niin väittävät. Britit aina ylireagoivat ihan jokaiseen asiaan, joten mitä todennäköisemmin nyt tähänkin.

 • ...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mulla on useita outoja kokemuksia habbo hotellista. Usein ihmiset kysyvät, että "annaks meses?" jne.D: Karmivaa...

 • Valvonna puute

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aina kun on kyseessä virtuaalinen "paikka" jonne voi rekisteröityä anonyymisti, on se mahdollisuus yrittää luoda suhteita lapsiin tai aikuisiin. Habbo kun on etenkin lapsille suunnattu.

  Siksi ei voi liikaa painottaa vanhempien vastuuta tietoisuudesta mitä lapsensa netissä tekevät. Ei se poikkea mitenkään muistakaan lapsille tarkoitetuista leikkipaikoista. Mikä on niiden turvallisuuden taso.

  Kotipihan hiekkalaatikoilla harvemmin pedofiilit pomppivat, koska kiinnijäämisriski on suuri. Habbo on valvomatonta aluetta joten riski on suuri. Pitäisikö sinne olla pankkitunnuksiin verrattava rekisteröinti vai miten valvonnan voisi järjestää? Voiko lasten rekisteröintiin käyttää vanhempien tunnuksia jne. Voivathan he ostaa virtuaalihuonekalujakin jollain, joten ei pitäisi olla mahdottomuus tuo valvontapuolikaan.

 • monalisa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  pienenä tyttönä siellä kävin, eli justiis siinä 4.-5. luokalla.. en muista oliko silloin jo ikäraja noin ylhäällä. muuten tykkäsin siellä käydä, tapasin kivoja kavereitakin, joihin edelleen pidän yhteyttä. kyllä siellä tuli ehdotteluja, mutta enemmäkseen siellä oli "alaks" kyselyjä. nykyään varmaan enemmän noita ehdotteluja tulee kuin silloin, mutta muistan itse menneeni paikkaan "sänkylä" jonkun virtuaalipojan kanssa. ei tainnut varmaan mikään nuori poika olla, mutta itse en tajunnut sitä silloin.

 • Just joo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itse olen ollut 3 lapsen kanssa habbonkanssa tekemisissä eikä kovinkummosia ongelmia ole ollut mutta ns.retrohotelleissa kuten suomalainen prohotel joka on auki ympärivuorokauden niin on ilmennyt vaikka millaisia ehdotuksia, olisinkin enemmän huolissani näistäpaikoista.

Tuoreimmat aiheesta: Keskustelu

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä