Helsinki |

Ministeriö kiirehtii Inkoota ja Siuntiota järjestämään sote-palveluitaan

Inkoo ja Siuntio selvittävät ministeriöille suunnitelmiaan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä. Kunnat on kutsuttu valtiovarainministeriöön tänään aamupäivällä.

Lääkäri kirjoittaa reseptiä.
Kuva: Tiina Karjalainen / Yle

Inkoo ja Siuntio ovat joutuneet pohtimaan uudelleen sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistä, kun vuodenvaihteessa voimaan tuleva Lohjan seudun kuntaliitos romuttaa nykyisen kuntien yhteistyömallin.

Molemmat kunnat ovat päättäneet jatkossa järjestää itse kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon.

Ministeriöissä ollaan huolissaan siitä, miten pienet kunnat onnistuvat palveluiden järjestämisessä yksin, sanoo valtiosihteeri Sinikka Näätsaari, sosiaali- ja terveysministeriöstä.

- Tavoitteena on, että nyt selvitetään onko palveluiden järjestäminen puitelain mukainen. Katsotaan onko tarvetta jatkoneuvotteluille. Tietenkin toivotaan, että asukkaiden kannalta löydetään hyvä ratkaisu.

Valtioneuvostolla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta puuttua kuntien toimintaan, koska kunnat ovat itsenäisiä toimijoita. Jos ministeriö haluaa puuttua kunnan toimintaan täytyy se tehdä lainmuutoksen kautta.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Ulkomaat

Poliisijohtaja: Münchenin ampumisella ei yhteyttä pakolaisteemaan tai Isisiin

EU:n ja Saksan liput laskettiin puolitankoon Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä.
Ulkomaat

Jos et ehtinyt lukea uutisia viikolla, kurkista ne tästä!

Turkki jatkoi toisinajattelijajahtiaan ja uhitteli ihmisoikeuksista huolestuneelle lännelle ilmoittamalla, että Turkki päättäisi itse kuolemanrangaistuksen mahdollisesta käyttöönotosta. Ranskassa Nizzan iskijällä epäillään olleen avustajia, Yhdysvalloissa republikaanit sovittelivat presidenttiehdokas Donald Trumpiin liittyviä riitojaan puoluekokouksessaan ja Suomi sai kovat päästötavoitteet EU:lta. Tässä keskeisiä poimintoja viikon varrelta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä