Helsinki |

Ministeriö kiirehtii Inkoota ja Siuntiota järjestämään sote-palveluitaan

Inkoo ja Siuntio selvittävät ministeriöille suunnitelmiaan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä. Kunnat on kutsuttu valtiovarainministeriöön tänään aamupäivällä.

Lääkäri kirjoittaa reseptiä.
Kuva: Tiina Karjalainen / Yle

Inkoo ja Siuntio ovat joutuneet pohtimaan uudelleen sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistä, kun vuodenvaihteessa voimaan tuleva Lohjan seudun kuntaliitos romuttaa nykyisen kuntien yhteistyömallin.

Molemmat kunnat ovat päättäneet jatkossa järjestää itse kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon.

Ministeriöissä ollaan huolissaan siitä, miten pienet kunnat onnistuvat palveluiden järjestämisessä yksin, sanoo valtiosihteeri Sinikka Näätsaari, sosiaali- ja terveysministeriöstä.

- Tavoitteena on, että nyt selvitetään onko palveluiden järjestäminen puitelain mukainen. Katsotaan onko tarvetta jatkoneuvotteluille. Tietenkin toivotaan, että asukkaiden kannalta löydetään hyvä ratkaisu.

Valtioneuvostolla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta puuttua kuntien toimintaan, koska kunnat ovat itsenäisiä toimijoita. Jos ministeriö haluaa puuttua kunnan toimintaan täytyy se tehdä lainmuutoksen kautta.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Henkilökuva

Henkilökuva: Roope Salminen on viihdealan linkkuveitsi, joka ottaa kantaa somessa, vaikka se tuhoaisi hänen uransa

Roope Salminen
Politiikka

Soinin uskolliset – Kuinka puolue nostetaan suosta?

Kannatuksen luisu ja jäsenkato ravistelevat perussuomalaisia. Kävimme tapaamassa Timo Soinin uskollisia. Kysyimme heiltä: Kuinka sinusta tuli perussuomalainen? Miksi olet puolueellesi uskollinen? Kuinka perussuomalaisten kannatus olisi nostettavissa nousuun? Kysymyksiin vastaa kolme puolueen työmyyrää: 92-vuotias puolueveteraani Mikko Vainio, Perussuomalaisten Kymen piirin hallituksen jäsen Tuulikki Aksels ja mäntsäläinen yrittäjä, kunnallispolitikko Kari Kuisma.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä