Joensuu |

Missä on Pohjois-Karjalan kaunein liikenneympyrä?

Liikenneympyrä eli kiertoliittymä on teiden tai katujen risteyksen rakennettu liittymäjärjestely. Hyvin suunniteltu ja elävöitetty kiertoliittymä voi olla kauniskin maisematekijä, yhdenlainen maamerkki. Monien liikenneympyröiden kohdalla kauneudesta ei kuitenkaan juuri voi puhua.

Liikenneympyrä Tenkan risteyksessä Tohmajärvellä.
Näin litteä on kiertoliittymä Tengan risteyksessä Tohmajärvellä. Kuva: Jorma Manninen

Kauneus on katsojan silmässä. Missä sinun mielestäsi on Pohjois-Karjalan kaunein ja onnistunein kiertoliittymä? Miksi juuri se? Entäpä missä on liikenneympyröiden kruunaamaton rumilus ja maiseman pilaaja? Missä liikenneympyrä, joka on ollut susi jo syntyessään?

Ota kuva kauneimmasta tai kamalimmasta kiertoliittymästä ja lähetä se sähköpostilla meille, julkaistavaksi nettisivuillamme. Liitä mukaan tiedot siitä, missä kiertoliittymä sijaitsee sekä kuvaajan nimi. Voit myös mielellään perustella, miksi kuvaamasi liittymä on juuri se kaunein tai rumin, toimivin tai epäonnistunein.

Kuvan voit lähettää osoitteella pohjoiskarjala@yle.fi

Emme maksa kuvista julkaisupalkkiota.

Kommentoi aihetta (4 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Seppo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomen tieliikennelaki ei tunne termiä "kiertoliittymä", joka lienee tienrakentajien keksimä epävirallinen nimitys liikenneympyrälle.

  Tieliikennelaki tuntee vain "liikenneympyrän". Edes liikennemerkkien kohdalla ei mainita kiertoliittymää. Joten lain mukaan kiertoliittymää ei ole olemassakaan; on vain liikenneympyrä. Ehkä kiertoliittymä otetaan joskus mukaan lakiteksteihinkin, jolloin sitä voidaan käyttää teksteissä virallisesti.

 • Tohmajärven ja suomen puolesta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hieno kuva Tohmajärven Tengan kiertoliittymästä - ei Tenkan. Tenka-Tengan taipuu Suomen kieli.

 • Terho

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  se Hyvärilän ympyrä ehdottomasti kaunein

 • Elämän nautiskelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen liikkunut laajemmalla alueella. Kaunein kiertoliittymä (kauhea sana) on Ylläksellä (varsinkin iltavalaistuksella) ja rumin Lapinlahdella (kirkon vieressä).

Tuoreimmat aiheesta: Joensuu

Pääuutiset

Ulkomaat

Yle Italiassa: Ihmiset kaivavat käsin raunioista omaisiaan esille

Maanjäristyksen tuhoja.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä