Osallistu |

Mitä aiotte tehdä syyslomalla?

Vaasassa koululaisten syyslomat alkoivat jo tällä viikolla. Monilla paikkakunnilla lomaillaan kuitenkin vasta ensi viikolla. Miten vietätte syyslomaa?

Peurunka Matkamessut2013
Peurukna lähtee Matkamessuille. Kuva: YLE Keski-Suomi

Ensi viikolla lomaillaan muun muassa Jyväskylän, Rovaniemen ja Turun kouluissa. Esimerkiksi Kajaanissa, Mikkelissä ja Oulussa lomalle lähdetään vasta 22. päivä lokakuuta.

Koulujen syyslomat ajoittuvat lokakuun kolmelle viimeiselle viikolle. Lomien pituus vaihtelee parista päivästä koko viikkoon.

Onko parin päivän pituinen syysloma liian lyhyt? Oletteko kotona, ulkomailla, mummolassa, risteilyllä vai kylpylässä?

Kommentoi aihetta (10 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • isukki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On se 2 päivää liian vähän, viikko on hyvä katkaisu näin syksyllä - soisi työpaikoillekin saman. Kyllä se menee ihan töitä tehdässä normaalin arjen parissa ilman mitään kovin erityistä - vuodessa on kumminkin vain se 5 viikkoa lomaa, tarvetta olisi ainakin kahdeksalle viikolle jotta lasten lomat saisi parhaiten sovitettua.

  Lapsilla on toki lomaa, pelataan lautapelejä, ehkä käydään uimahallissa ja katsotaan perheen kanssa leffoja.

 • Ansku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Emme me voi viettää syyslomaa. Vanhemmat ovat töissä vailla mahdollisuutta lomailla. Koululainen on yksin kotona syyslomapäivät ellei sitten paikalla ole jotain kavereita samassa tilanteessa. Koko syysloma on meille suuri rasite. Joudumme viemaan lapsen kouluun kahtena lauantaina (joka olisi perheen vapaata yhteistä aikaa), jotta hän voi olla lomalla arkipäivinä (jolloin vanhemmat ovat töissä). Koko syyslomajärjestely näin on aivan järjestön ratkaisu!

 • lötjönen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  aion mököttää koko loman

 • Aker

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Normaali vuosiloma 1 viikko talvella ja 4 viikkoa kesällä riittää hyvin. Nämä syyslomat tulivat kuvioon silloin kun lomailusta ja vapaapäivistä tuli suurin tavoite. Tämä näkyy kyllä tulevina vuosina meidän kansatulossa miinuksena. Koulussakin jo pienet tenavat oppivat, että "tarvitaan" lomaa, vaikka koulu on vasta alkanut. Niin työelämässä kuin koulussakin suurin väsymyksen aiheuttaja on väärä elämäntapa. Ei levätä silloin kun on levon aika. Hamstrataan harrastuksia ja virikkeitä enemmän kuin tarpeeksi.

 • 2000€/kk perustuloksi Vas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Millä syyslomalla ? Suomessa on parisen miljoonaa syrjäytettyä ihmistä, jotka taistelevat joka päivä elämän perusasioista, ei heillä ole varaa "lomailla" missään. Näkyisi vaan teidänkin uutisissanne ja keskusteluissanne joskus, että köyhyysongelma on ratkaisematta.

 • Leksa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Syödä, juoda ja nukkua. + kuunnella ratiota

 • Jonkinlainen orja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Syysloma..?? Mikä se on? ei mulla oo ikinä mitään syyslomaa.. Joskus on muka joku kesäloma hiipumassa olevasta duunista mutta ei mulla silloinkaan oo lomaa, tars vaan tehrä eres pieni osa rästiasioista, niitäkin tulee käsille aina vaan enempi joka vuosi. Missään reissussa ei olla käyty ainakaan 15 vuoteen.

 • nuori

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  me mennään ranskaan. siellä on varmaan ihanaa!!

 • Äiti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Syysloma on ihan hyvä katko pimeään syksyyn. Sen pituus vain pitäisi olla vähintään viikko.

  Ikävä kyllä kaikilla vanhemmilla ei ole mahdollisuutta pitää lomaa, eikä myöskään varaa lähteä lomalla pois kotikonnuilta.

  Miettikääpä, miltä lapsista tuntuu loman jälkeen koulussa, kun toiset kertovat lomailleensa ulkomailla, toiset mummolassa ja kolmannet vain kotona, koska ei ollut muuta mahdollisuutta.

  Lapset laitetaan jo pienestä pitäen eriarvoiseen asemaan, ja se luokkajako kulkee useimmilla mukana ainakin läpi kouluajan.

 • En tajua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En tajua tätä ajattelua, että aina lomalla pitäisi lähteä jonnekin ulkomaille, tai että lapset sitten koulussa joutuisivat huonompaan asemaan sen takia kun luokkakaveri oli ulkomailla ja minä en. Loman voi viettää ihan hyvin kotona ja se voi olla aivan yhtä hyvä vaikkei olisikaan kiertänyt maailmaa sinä aikana.

  Jotkut ihmiset eivät vain pidä matkustelusta. Mutta onko heidän pakko matkustella, ettei lapset vaan tunne eriarvoisuutta koulussa?

Tuoreimmat aiheesta: Osallistu

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä