Politiikka |

Miten alue- ja maakuntahallinto tulisi sovittaa yhteen? – Suora lähetys alkaen kello 9

Lauri Tarasti luovuttaa selvityksensä valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon yhteensovituksesta kunta- ja uudistusministerille. Jo eilen Tarasti kertoi selvityksensä pääpiirteet, joiden mukaan itsehallintoalueilla on alkamassa suuri henkilöstöruletti. Yle esittää luovutustilaisuuden suorana.

Video: Lauri Tarasti.
Live
Selvityshenkilö Lauri Tarasti luovuttaa tänään ehdotuksensa valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon yhteensovituksesta kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiselle.

Selvityshenkilö, ministeri Lauri Tarasti luovuttaa tänään ehdotuksensa valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon yhteensovituksesta kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiselle (kesk.).

Tarasti on toiminut selvityshenkilönä joulukuusta asti. Hänen tehtävänään on ollut selvittää ne aluehallinnon tehtävät, jotka siirrettäisiin uudistuksessa perustettaville itsehallintoalueille.

Jo eilen maanantaina Tarasti avasti selvitystään julkisuuteen. Tarastin ehdotuksen mukaan noin 12 500 työntekijän työnantaja vaihtuu. Luvussa ovat mukana myös osa-aikaiset, joiden tehtävät on Tarastin laskelmassa muutettu kokoaikaiseksi.

Tarasti luovuttaa valmiin selvityksensä Vehviläiselle tiistaiaamuna kello yhdeksältä. Yle esittää luovutustilaisuuden suorana nettisivuillaan ja Yle Areenassa.

Hallitus teki marraskuussa linjauksen aluejaon perusteista, sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen "askelmerkeistä" sekä monitoimialaisten itsehallintoalueiden perustamisesta. Uudistuksen tavoitteena on, että valtion aluehallinto ja maakuntahallinto sovitetaan yhteen.

Hallituksen on määrä tehdä aluehallintoa ja maakuntahallintoa koskeva yhteensovituslinjauksensa tammikuun loppuun mennessä.

Tuoreimmat aiheesta: Politiikka

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä