Kotimaa |

Mobiilikarttoja on ladattu yli miljoona kertaa

Maanmittauslaitoksen sähköinen karttapalvelu on ollut suosittu. Maanmittauslaitos ei kuitenkaan anna takuuta sille, että tiedostot toimisivat moitteettomasti eri mobiililaitteissa.

Sähköinen kartta mobiilisovelluksena.
Maanmittauslaitoksen tarjoama sähköinen kartta-aineisto on ollut saatavana vuoden päivät.

Maanmittauslaitoksen tarjoama, sähköisessä muodossa oleva kartta-aineisto on saanut innostuneen vastaanoton. Heinäkuun puoliväliin mennessä yritykset, yksityiset ihmiset ja viranomaiset ovat ladanneet ilmaisia karttoja jo yli 1,3 miljoona kertaa eri mobiililaitteisiin.

Ilmaiset digitaaliset kartta-aineistot ovat olleet saatavina vajaan vuoden ajan.  Ladattavan aineiston kirjo on laaja.

- Palvelumme tarjoaa maastokarttoja, ilmakuvia, erilaisia muita karttoja ja teemakarttoja.  Kartankäyttäjien tarpeet pitäisi tyydyttyä erittäin hyvin, toteaa tietopalvelupäällikkö Mikael Holm Maanmittauslaitokselta.

Maanmittauslaitos ei anna takuuta sille, että tiedostot toimisivat kaikissa muodoissa eri mobiililaitteissa.

- Valitettavasti takuuta me emme pysty antamaan. Me olemme raakadatojen tuottaja ja tarjoaja eli vastaamme siitä, että aineisto on siinä kunnossa kuin lupaamme, mutta sen jälkeen tuki loppuu siihen.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Alkoholipolitiikkaan voi tulla historiallisia muutoksia – Olutta iltamyöhään, pienkaupoille erioikeuksia, viinit valikoimiin?

Olutvalikoima ruokakaupassa.

Suomen alkoholikulttuuri saattaa olla muuttumassa lähiaikoina vapaampaan suuntaan, kun hallitus sorvaa parhaillaan esitystään uudesta alkoholilaista. Asiaa puivista eduskuntaryhmistä kerrotaan Ylelle, että vaihtoehtoina ovat esimerkiksi keskioluen myyntiaikojen pidentäminen pienissä kaupoissa ja myyntioikeuden myöntäminen pienpanimoille. Tarkemmat päätökset tehdään jo lähiviikkoina.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä