Ulkomaat |

Mongolian entinen presidentti pidätettiin korruptioepäilyjen vuoksi

Mongolian entinen presidentti Enkhbayar Nambar on pidätetty kotonaan Ulan Batorissa. Poliisit kävivät noutamassa Enkhbayarin, kun tämä oli kieltäytynyt tulemaan kuultavaksi korruptioepäilyjen vuoksi.

Enkhbayar Nambar
Kuva: AVI OHAYON/ISRAELI GOVERNMENT PR

Enkhbayar halutaan vastaamaan korruptiotapauksesta, jossa valtion omistama hotelli siirtyi laittomasti yksityisen haltuun.

Juttua on tutkittu vuoden ajan, ja tutkijat kertovat halunneensa alusta asti kuulustella Enkhbayaria. Hän ei ole kuitenkaan koskaan noudattanut kutsua. Ennen perjantaista ratsiaa korruptiotutkijat yrittivät pidättää hänet torstai-iltana autostaan, mutta hänen henkivartijansa estivät sen.

Pidätykseen oli oikeuden antama lupa, mutta Enkhbayarin kannattajien mielestä se loukkasi hänen kotirauhaansa ja johtui poliittisista syistä.

Enkhbayar oli pääministeri vuosina 2000 - 2004, parlamentin puhemies 2004 - 2005 ja sen jälkeen presidentti vuoden 2009 vaalitappioonsa saakka.

Hänen valtansa vuosina Mongolian talous kasvoi reippaasti, mutta samalla varallisuuskuilu laajeni ja korruptio lisääntyi, hänen arvostelijansa sanovat.

Presidenttikautensa jälkeen Enkhbayar muodosti uuden oppositiopuolueen ja tavoittelee parlamenttipaikkaa kesäkuun vaaleissa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä