Kuopio |

Monta tapaa neuloa kantapää

Ranskalainen, hollantilainen, tiimalasi, perinteinen... Vain mielikuvitus on rajana kun neuloo villasukkaan kantapäätä. Ja sen perinteisenkin voi neuloa monella tavalla.

Sukkaa neulotaan.
Kuva: YLE / Anu Myllärinen.

- Se millainen kantapää aikanaan koulussa opetettiin, eli se semmoinen kantikas ja vahvistettu, on monen mielestä aika hankala, tai sen kääntäminen koetaan vaikeaksi. Mutta onneksi on vaihtoehtoja. Toki kaikissa kantapäissä on omat jipponsa, mutta vaihtoehtoja siis on, vakuuttaa Heini Lehtisaari puikkoja heilutellessaan.

Heini oli opastamassa kantapään tekemistä Kuopion Taitokeskuksen neuvontapäivässä ja mukanaan hänellä oli pari erilaista kantapäämallia ja pino kirjoja.

- Käsityökirjoista voi katsella lisää erilaisia vaihtoehtoja ja saada uusia ideoita. Eikä pidä tietenkään unohtaa nettiä ja sen lukuisia käsityösivustoja. Esillä on nyt vain nämä pari mallia, mutta itse neulon yleensä joka sukkapariin erilaisen kantapään, koska vaihtelu virkistää.

Mukana neuvontapuuhissa ollut Pirjo Hyvärinen puolestaan kertoi hallitsevansa vain yhden kantapäätyypin. - Se on tämä perinteinen jonka minä osaan, ja tässäkin tuntuu että jokainen tekee sen eri tavalla, ainakin kun vanhempien ihmisten kanssa juttelee.

Tiistaina 6.10. opastusta kantapään tekemiseen annetaan Suonenjoen ja Nilsiän käsityökeskuksissa.

Taitokeskukset ovat mukana opastamassa ja neulomassa sukkia ja muita käsitöitä YLE Savon Nenäpäivään.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kuopio

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä