Lappi |

Muonio kääntymässä tuulipuistoa vastaan

Muonion kunnanjohtaja esittää, että Mielmukkavaaran tuulipuiston kaavoittamiseen liittyvä sopimus hylätään. Paikalliset matkailualan yritykset näkevät maisemahaittojen korvaamisen rahalla mahdottomana.

Kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki esittää maanantaina kokoontuvalle Muonion kunnanhallitukselle, ettei aiemmin kaavailtua haittakorvaussopimusta tuulipuistoa kaavailleen wpd Finlandin kanssa laadita.

Yhtiö on ollut valmis korvaamaan kunnalle maisemahaittoja, joita tuulipuiston näkyvyys aiheuttaa matkailuelinkeinoille ja lähialueen asukkaille. Sopimuksessa kunta olisi saanut kontolleen näiden haittojen lieventämisen kaikin tavoin.

Kunnanjohtajan esityksessä kuitenkin todetaan, ettei matkailualan yritysten mukaan haittoja voi korvata rahalla eikä muilla keinoin. Esityksen mukaan alan yritysten toimintaedellytykset ovat ratkaisevan tärkeitä muun muassa kunnan työllisyyden, verotulojen ja elinvoiman kannalta.

Tuulivoimapuistoa ovat vastustaneet myös muut muoniolaiset yritykset, kyläyhdistykset ja maanomistajat.

Keskustele uutisesta 8 kommenttia

Muonion kunta ja wpd Finland Oy ovat aloittaneet keskustelut maankäyttösopimuksesta, jolla korvattaisiin Muonion kunnalle Mielmukkavaaran asemakaavan toteuttamisesta aiheutuvia haittoja.

Siirry keskusteluun

Kommentoi aihetta (1 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

  • Paikallispolitikoinnin tapa

    Ilmoita asiattomasta kommentista

    Muonion matkailu kyllä sietää hakkuuaukiot ja silmänkantamattomiin näkyvät hissirinteet, mutta ei tuulimyllyjä. Ihmeellinen on ihmisen mieli.

Tuoreimmat aiheesta: Lappi

Pääuutiset

Eduskuntavaalit 2015

Ylen vaaliennuste: SDP ja kokoomus tasoissa kakkosina

Video: Timo Soini, Alexander Stubb, Antti Rinne ja Juha Sipilä tulosillassa Pikkuparlamentissa Helsingissä.
13:44

Tapahtumat hetki hetkeltä

Kello 22.01

Kaikki puheenjohtajat ovat onnitelleet keskustan Juha Sipilää hyvästä tuloksesta. Ylen politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti muistutti kuitenkin, että Sipilän tilanne ei käy kateeksi, kun tästä lähdetään hallitusta rakentamaan.

Kello 22.00

Kaikki ministerinä nyt olevat näyttävät saavan paikan uuteen eduskuntaan. Erityisen kovan potin on saamassa uutena ehdokkaana RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund.

Kello 21.56

Keskustan konkariedustaja Paavo Väyrynen on menossa kirkkaasti taas jakaranda-tuolin ääreen eduskuntaan. Nykyinen euroedustaja on ilmoittanut, että hän jatkaa Brysselissä, mikäli ei saa paikkaa ministerinä uudessa hallituksessa. – Valtioneuvosto on se, missä politiikkaa tehdään, Väyrynen totesi Ylen haastattelussa.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä