Lappi |

Muonio kääntymässä tuulipuistoa vastaan

Muonion kunnanjohtaja esittää, että Mielmukkavaaran tuulipuiston kaavoittamiseen liittyvä sopimus hylätään. Paikalliset matkailualan yritykset näkevät maisemahaittojen korvaamisen rahalla mahdottomana.

Kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki esittää maanantaina kokoontuvalle Muonion kunnanhallitukselle, ettei aiemmin kaavailtua haittakorvaussopimusta tuulipuistoa kaavailleen wpd Finlandin kanssa laadita.

Yhtiö on ollut valmis korvaamaan kunnalle maisemahaittoja, joita tuulipuiston näkyvyys aiheuttaa matkailuelinkeinoille ja lähialueen asukkaille. Sopimuksessa kunta olisi saanut kontolleen näiden haittojen lieventämisen kaikin tavoin.

Kunnanjohtajan esityksessä kuitenkin todetaan, ettei matkailualan yritysten mukaan haittoja voi korvata rahalla eikä muilla keinoin. Esityksen mukaan alan yritysten toimintaedellytykset ovat ratkaisevan tärkeitä muun muassa kunnan työllisyyden, verotulojen ja elinvoiman kannalta.

Tuulivoimapuistoa ovat vastustaneet myös muut muoniolaiset yritykset, kyläyhdistykset ja maanomistajat.

Keskustele uutisesta 8 kommenttia

Muonion kunta ja wpd Finland Oy ovat aloittaneet keskustelut maankäyttösopimuksesta, jolla korvattaisiin Muonion kunnalle Mielmukkavaaran asemakaavan toteuttamisesta aiheutuvia haittoja.

Siirry keskusteluun

Kommentoi aihetta (1 kommenttia)

Kirjoita uusi kommentti

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Lappi

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

22.45

Punaisen Ristin henkisen tuen ryhmä aloittaa ryhmäistunnot viranomaisille, etsijöille, omaisille ja lentokerhon jäsenille, Suomen Punainen Risti kertoo Twitterissä.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä