Rovaniemi |

Mustikkaa ostetaan 2 euroa kilo

Mustikasta näyttää tulevan heikko sato. Marjanostajat toivovat puolukan ja karpalon sadosta hillaa ja mustikkaa parempaa.

Mustikan kukka
Kuva: YLE / Vesa Vaarama
Lappi

Mustikkaa tulee myyntiin varsin rauhalliseen tahtiin. Roskaisesta mustikasta maksetaan kaksi euroa kilolta. Puhdistetetusta marjasta saa Ranualla 3,5 euroa kilo.

Sodankylässä marjaa ostava Asko Autio kertoo, että ammattipoimijoilta on tullut viestiä, että mustikkasato jää huonoksi.

Ranualaisen Reijo Sääskilahden mukaan näyttää siltä, että puolukka- ja karpalosadoista olisi tulossa kohtalaiset.

Kommentoi aihetta (9 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Tuunari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä mustikkaa on ,kun viitsii kerätä ja jättää valitukset vähemmälle.Teillä marjastajilla on samallainen itku virsi kuin Poromiehillä hyi hävetkää???

 • mi54

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos mustikkakadon syynä onkin se että edellisvuosina on revitty varpuineen päivineen?

 • Poimija,

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mutikkaa on niin vähän että kympin kilo olis oikea hinta jos myyntiin poimii.

  Variksenmarjoja vois poimia vitoslla kilon jos joku ostais,sillä niitä on kolmekertaa enemmän kuin mustikkaa, joskin lyhyemmässä varessa ja senvuoksi hankalampaia poimia.

 • Entinen Haravames

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mustikassa täysi kato Itä-Lapissa ja sama myös puolukassa ja karpalossa, yli kolmenkymmenen vuoden myyntikokemuksella.

 • Kyllä thait poimii, jos te että viitti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikähän siinä on, ettöä kun mie metsässä kuljen löytyy mustikkaa ihan hyvin?

  Taas taitaa olla turhan valittajat ja kateelliset liikkeellä. 2 euroa verottomana kilolta on ihan hyvä hinta. Sehän olisi marginaaliveron kautta 4 euroa kiloa!

 • Katteellista touhua!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihan sama kuin maataloudessa, ilmaiseksi pitäisi tuottaa. Etelässä oli paikoin aika hyvin mustikoita, mutta poiminta-aika oli lyhyt. En tiedä, mitä täällä olisi maksettu, mutta jos vain 2 euroa/kilo, hyvä että pistin pakkaseen. Myyntihinta näyttää olevan 6 e/LITRA! Montakohan litraa menee kiloon, suuri osa mustikkalitrasta kun on ilmaa.

 • Muori

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Kyllä thait poimii, jos te että viitti, tänään klo 08:42

  Mikähän siinä on, ettöä kun mie metsässä kuljen löytyy mustikkaa ihan hyvin?

  Taas taitaa olla turhan valittajat ja kateelliset liikkeellä. 2 euroa verottomana kilolta on ihan hyvä hinta. Sehän olisi marginaaliveron kautta 4 euroa kiloa!"

  Kerro ihmeessä, missä sinun mustikkapaikkasi on. Olimme eilen koko päivän mustikkaa etsimässä ja saaliiksi saimme yhden 10 litran ämpärillisen. Tutkimme kolme eri paikkaa eri puolilla pitäjää, ja yhdestä niistä saimme tuon ämpärillisen hyvin tarkan työn jälkeen. Laittaessani niitä huomasin, etteivät olleet kovin hyvälaatuisia - paljon ruskeakylkisiä ja madonsyömiä. -Kyllä tuli thaipoimijat mieleen ja sääliksi kävi . . .

 • en syö, enkä poimi mustikkaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kai mustikkaa tulee heikosti myyntiin, kun tänään tarjottiin jo 2,5 euroa kilolta. Ranualla oli ulosmyyntihinta ollut yhdeksän euroa kilo. Siitäpä voi repiä huumoria.

 • MITN

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mustikkaa on tänä vuonna todella vähän. Jos ammatikseen kerää niin siheen pitää löytyä ainakin sen verran että 10l kerää tunnissa. Ja siihen mustikkaa pitää olla jo aika paljon.

  Joka kotitarpeisiin muuutaman litran kerää niin siihen riittää vähempikin mustikkasato, ja heidän mielestä saattaa näyttää että mustikkaa on metsissä.

  Joitakin vuosia takaperin muuan tuttu mies kertoi että Sallan perällä tietyssä tunturin kupeessa on sinisenä mustikkaa, kun sitten lähimme sinne porukalla keräämään niin saalis oli noin 10l päivässä.

  Mutta tämä poromies olikin harrrastekerääjä ja korkeassa varvikossa näyttikin siltä että mustikaa olisi jonkin verran, mutta todellisuus oli hieman toisenlainen ammattikerääjän silmin.

Tuoreimmat aiheesta: Rovaniemi

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä