Kotimaa |

Myrsky sulki generaattorin venäläisvoimalassa

Yksi generaattori on jouduttu sulkemaan Sosnovyi Borin ydinvoimalassa Venäjällä myrskyn takia. Generaattori suljettiin, koska myrsky on sekoittanut Suomenlahdesta pumpattavaan jäähdytysveteen mutaa ja kasveja. Säteilyturvakeskuksen mukaan ydinvoimalan turvallisuus ei ole vaarantunut generaattorin sulkemisen takia.

Sosnovyi Borin vanha ydinvoimala.
Sosnovyi Borin vanha ydinvoimala. Kuva: YLE

Sosnovyi Borin ydinvoimalassa on kaksi paria ydinreaktoreita. Niissä molemmissa on kaksi generaattoria.

- Yksi generaattori jouduttiin pysäyttämään, koska jäähdystysvettä ei saada riittävästi. Veden virtaus on heikentynyt, sanoo projektipäällikkö Kim Söderling Säteilyturvakeskuksesta.

Söderlingin mukaan sitä ei pysty arvioimaan, miten kauan generaattorin puhdistaminen kestää.

- Generaattoria yritetään puhdistaa, mutta Sosnovyi Borista kerrottiin, että mereltä tulee yhä lisää moskaa.

Sosnovyi Borissa on sattunut vastaavanlainen tapaus edellisen kerran syksyllä 2006.

Sosnovyi Borin generaattorin pysäyttämisestä kertoi keskiviikkona Helsingin Sanomat internetsivuillaan.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Osallistu A2 Koulukiusaamis-illan käsikirjoituksen tekoon!

Ajankohtaisen kakkosen seuraavan keskusteluillan aiheena on koulukiusaaminen. Aihetta pohjustettiin avoimessa toimituskokous-chatissa ja nyt toimitus joukkoistaa myös käsikirjoituksen tekoa. Kaksituntisen suoran televisiokeskustelun tavoitteena on etsiä mahdollisimman konkreettisia keinoja kiusaamisen kuriin saamiseksi: Mitä itse kukin voi tehdä? Klikkaa keskustelut auki allaolevista palkeista ja vaikuta käsikirjoitukseen!

Ajankohtainen kakkonen

Jonnan koskettava tarina: Synnytin huoltsikan parkkipaikalle

Jonna Tuovinen oli matkalla Varkaudesta Savonlinnaan, kun lapsivesi tuli yllättäen ulos. Pakkasta oli 26 astetta. Santtu-poika syntyi matkalla huoltoaseman parkkipaikalle. Äidit ja kätilöt pelkäävät, että tien päälle syntyneiden vauvojen määrä kasvaa, kun synnytysosastoja vähennetään. Peruspalveluministeri Susanna Huovisen allekirjoittamassa asetuksessa edellytetään, että synnytysyksikössä pitää olla tuhat synnytystä vuodessa ja 24 tunnin valmius hätäleikkaukseen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä