Kotimaa |

Nettikommentoijat arvioivat armeijan kaluston kuntoa

Suuri osa armeijan kalustosta vanhenee lähivuosina. Satoja Pasi-panssariajoneuvoja ja kymmeniä tuhansia aseita vanhenee esimerkiksi vuoteen 2015 mennessä eikä budjetista löydy rahaa kaluston uusimiseen. Nettikommentoijat ovat yrittäneet arvioida armeijan kaluston uusimistarvetta.

Kuva: Puolustusvoimat / Valtteri Hirvonen

Nimimerkki PSW kuvaa tilannetta.

"Totta kai ne vanhenee siinä missä me muutkin, mutta mitä väliä, ei niitä ikinä mihinkään ole käytetty, eikä käytetä. Öljytkää sitä varastoissa makaavaa kalustoa, niin komeammin kiiltää."

Nimimerkki Masa panostaisi vanhuksiin.

"Millehän päivälle vuonna 2015 se vanheneminen sattuu osumaan? Tällaisilla otsikoillako päättäjät pakotetaan rahoitusta järjestämään? Minä laittaisin etusijalle vanhustenhuoltolain välittömän toteuttamisen ja sen rahoittamisen."

Nimimerkki Jykä ihmettelee keskustelua.

"Miten ase vanhenee? Se kyllä kuluu ja voi mennä rikki, mutta ei vanhene."

Nimimerkki Laitteilla ei ole ikää, ainoastaan käyttöönottopäivä ei ihan ymmärrä.

"Miten jokin laite voi "vanhentua" johonkin tiettyyn päivään mennessä? Laitteet eivät ole mitään biologisia eliöitä joilla olisi joku ennalta määrätty ajassa mitattava elinikä. Laitteet koostuvat osista, joita voidaan vaihtaa tarpeen mukaan. Vaikea on uskoa että esimerkiksi pasi voisi "vanhentua"."

Nimimerkki Kauppamies luotaa kansainvälisiä markkinoita.

"Maailmalta loytyy markkinoita kaytetylle kalustolle vaikka kuinka paljon... vai tuleeko taas moraali vastaan?"

Nimimerkki Olli50 odottelisi rauhassa muutaman vuoden.

"Armeija on menneinä vuosina tottunut liian hyvään. Kalustoa on uusittu ripeää tahtia. Armeija pärjää kyllä nykyisellä kalustolla muutaman vuoden. Maalia vaan vanhojen PaSien selkään. Ampuma-aseet eivät noin vain vanhene. Ainoa asia, joka vanhenee nopeasti, on elektroniikka."

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä