Rovaniemi |

Nettivaraajalle halvin katsastus

Autonkatsastus on edullisinta nettivaraajille Rovaniemellä. Varaamalla Internetistä autolleen katsastusajan pakokaasumittauksineen, voi saada jopa reilun 30 euron edun tavallisen bensiinikäyttöisen henkilöauton kalleimpaan normaalihintaiseen katsastukseen. Rovaniemellä halvimmat katsastushinnat ovat K1-Katsastajat -katsastusasemalla.

Kuva: YLE/Raimo Torikka

Rovaniemelle avattiin marraskuun alussa jo viides katsastusasema kun Roi Katsastus Oy avasi toisen aseman Rovaniemen Saarenkylän teollisuusalueelle. Roi Katsastuksen ensimmäinen asema on Eteläkeskuksessa Teollisuustiellä.

Kilpailevalla A-Katsastus -ketjulla on myös kaksi katsastusasemaa Rovaniemellä. Molemmat asemat ovat Rovaniemen eteläpuolen teollisuusalueella, jossa on myös K1-Katsastajat -ketjun katsastusasema.

K1-katsastajat ja A-Katsastus-asemilla ovat katsastushinnat jaettu varaustavan perusteella. Kummaltakin ketjulta saa katsastuksen edullisemmin kun sen varaa netin ja maksaa netin kautta.

Autoilijan Avainasemat ketjuun kuuluva Roi Katsastus Oy:n asemilla ei ole käytössä erikseen nettihintaa vaan katsastushinta on varaustavasta riippumatta aina sama.

K1 katsastaa halvimmalla

K1 asemalla bensiinikäyttöisen henkilöauton määräaikaiskatsastuksen normaalihinta on 49 euroa. Netin kautta voi saada alennusta 14 tai 10 euroa.

A-Katsastusasemilla määräaikaiskatsastuksen hinta on 58 euroa. Nettivaraaja saa katsastuksesta alennusta 7 euroa eli hinta on 51 euroa. Roi Katsastus Oy:llä määräaikaiskatsastuksen hinta on aina 55 euroa.

Myös bensiinikäyttöisen henkilöauton pakolliset pakomittaukset maksavat K1-asemalla vähiten. Samoin vuoden 2001 jälkeen rekisteröidyile autoille tehtävä OBD-mittaus. K1-asemalla pakokaasumittausten hinta on yhteensä 36 euroa.

A1-asemalla bensa-auton pakokaasujen mittauksesta joutuu maksamaan 46 euroa ja Roi Katsastuksessa 43 euroa.

K1 haluaa säilyttää edullisuuden

K1-Katsastajat ketjun Pohjois-Suomen aluejohtajan Risto Tuomisen mukaan uusia katsastusasemia on viime aikoina perustettu kiihtyvällä tahdilla ja siten tarjonta kasvaa ja kilpailu tiukkenee. Myös Rovaniemen viides katsastusasema tulee vaikuttamaan kipailutilanteeseen.

Risto Tuominen pitää selvänä, että jossakin vaiheessa näkyy se, että uusi asema aina vie jonkun verran muilta asiakkaita. Varsinkin siinä vaiheessa kun uuden aseman tunnettavuus lisääntyy.

-Silloinhan meidän täytyy tietysti olla entistä terhakkaampina ja palvelualttiimpina palvelemaan asiakkaita, että saadaan säilytettyä omat asiakkaat ja mieluummin vielä nostettua. Uskon, että tämä meidän asiakasystävällinen hinnoittelu ja nettihinnoittelu kantaa meille edelleen hedelmää ja asiakkaat löytävät meidät.Katsastushinnat Rovaniemellä:

K1-Katsastajat / Alakorkalontie 11

Määräaikaiskatsastus: Enintään 3 500 kg:n ajoneuvo, drive-in 49,50 euroa

Määräaikaiskatsastus: Enint. 3 500 kg:n ajoneuvo, varattu netissä, alk 35,00 euroa

Pakokaasumittaus: Bensiinikäyttöinen ajoneuvo 19,50 euroa

Pakokaasumittaus: Dieselkäyttöinen ajoneuvo enintään 3500 kg 32,50 euroa

Pakokaasumittaus: OBD-mittaus (2001 ja uudemmat bensakäyttöiset) 16,50 euroa

Jälkitarkastus: Enintään 3 500 kg:n ajoneuvo 24,50 euroa

Roi Katsastus Oy / Teollisuustie 12 ja Yhdysväylä 6

Määräaikaiskatsastus: Enintään 3 500 kg:n ajoneuvo, drive-in 55,00 euroa

Pakokaasumittaus: Bensiinikäyttöinen ajoneuvo 24,00 euroa

Pakokaasumittaus: Dieselkäyttöinen ajoneuvo enintään 3500 kg 37,00 euroa

Pakokaasumittaus: OBD-mittaus (2001 ja uudemmat bensakäyttöiset) 19,00 euroa

Jälkitarkastus: Enintään 3 500 kg:n ajoneuvo 23,00 euroa

A1-Katsastus / Teollisuustie 11 ja Marttiinintie 10

Määräaikaiskatsastus: Enintään 3 500 kg:n ajoneuvo, drive-in 58,00 euroa

Määräaikaiskatsastus: Enint. 3 500 kg:n ajoneuvo, varattu netissä, alk 51,00 euroa

Pakokaasumittaus: Bensiinikäyttöinen ajoneuvo 25,00 euroa

Pakokaasumittaus: Dieselkäyttöinen ajoneuvo enintään 3500 kg 39,00 euroa

Pakokaasumittaus: OBD-mittaus (2001 ja uudemmat bensakäyttöiset) 21,00 euroa

Jälkitarkastus: Enintään 3 500 kg:n ajoneuvo 25,00 euroa

Lähde: Katsastushinnat.fi ja katsastusasemat. HInnat sis. ALV 23%

Kommentoi aihetta (11 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • kilpailua lisää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pitää olla enemmän kilpailua, hinnoissa on valtavat erot. Kolarin A1 taitaa olla sieltä kalleimmasta päästä, menee melkein satanen kun käy katsastuksessa.

 • Zipelius

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän tuossa ole mithän järkiä

 • 10 katsastusta per vuosi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Rovaniemellä ja Sodankylässä kyllä on jo kilpailua ja hinta laatusuhde alkaa olla kohdillaan. Kittilä ja länsikaira on A-katsastuksen armoilla hinta laatusuhde sen mukainen. Joten ajan muutankymmenen kilometriä ja menen sinne missä on paras palvelu .

 • Pirpana

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Palvelun- ja työnlaatu ratkaisee. Ajan mieluummin hyvin tarkastetulla autolla kuin vain vähän vilkaistulla. Kantapään kautta tuli tämäkin opittua. Joten plussat saa Kolarin A-katsastus! Hyvä tiimi!

 • Sairas-vääns

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niin onko halpaa ja hyvää, vain pitääkö tassä-yhteydessä sanoa että tosi halpa vois olla parhaimmillaan hyvä lompsalle,mutta olisko hengelle?

  Eli jos kirjoitettas puhtaat paperit autosta vuodesta toiseen sitä edes näkemättä, niin se varmaan olis halvin ja helpoin ratkaisu,kaikien muiden muttei hengen kannalta.

  Mutta jos työn "laatu" on sama kaikilla,niin kilpailu on hyvä asia ja sillä euro.

 • monopolit tulee kalliiksi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä katsastustoiminta koetaan autoilijoiden keskuudessa puhtaaksi rahas-

  tamiseksi. Suomalaiset autoilijat tahkoavat muhkeat tuotot ulkomaalaisille

  sijoitus firmoille, jotka omistavat nämä katsastus firmat juuri korkeiden kat-

  sastus hintojen ansiosta. Pakollisella katsastuksella on helppo rahastaa.

 • ylihintaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pakokaasumittaus 25 euroa on järkyttävä hinta siitä, että pistää letkun pakoputkeen.

  Koska samalla mittarilla mitataan vuosikausia.

 • en tykkää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Netti, netti ja netti! Minä vien rahani ja käteisenä, sille firmalle, joka mainostaa, että me emme ole netissä eikä meistä voi facebookissa tykätä.

 • kahvimyrkytys

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kylllä ne nettialennukset näkyy katsastajien käytöksessä. Alkoi löytyä autoista sellaisia uusintanäyttöaiheita, joista ennen huomautettiin, että autoilija tiesi korjata. A-katsastus rupesi rahastamaan uusintakatsastuksilla. Tästä edes käytän autoni katsastamassa muualla, kuin A-katsastuksessa vaikka katsastushinta olisi kalliimpi.

 • 620 tkm ja tiptop. eikä ole korjaamo käpistellyt.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Päästöt voi toki mittauttaa muualla halvemmalla. Samalla saa saa vinkin mitä siltä puolen pitää korjata (yleensä lamda-anturi). Todistus on voimassa kolme kuukautta ja silloin inssi ei voi päästöistä hylätä.

  Ihan hyvä, kun katsastetaan. Voitaisiin toki siirtyä satunnaiskatsastuksiin, joissa homma hoidettaisiin tienpäällä satunnaisotannalla. Ajo seis ja kilvet pois, jos ei olisi tiptop!

 • duunari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No kun katsastus yksityistettiin niin hinnat räjähti nousuun.Kyllä siellä on pelivaraa vaikkapa puoleen hintoja tiputtaa ja muistutan,että jossain tutkimuksessa katsastus oli kolmen menestyneimmän bisneksen joukossa Suomessa, toinen oli ainakin kiinteistövälitys ja kolmatta en nyt muista,että näin.

Tuoreimmat aiheesta: Rovaniemi

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä