Talous |

Nokia vahvistaa: 1 000 työpaikkaa pois Salosta

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on saanut päätökseen yt-neuvottelut Salossa. Vähennystarpeeksi kaupungissa on vahvistunut enimmillään tuhat työpaikkaa.

Nokian Salon yksikkö
Nokian Salon yksikkö Kuva: YLE / Petra Ristola

Yt-kierros alkoi helmikuussa, ja katoavien työpaikkojen määrä on tuolloin ilmoitetun mukainen. Suurimmalla osalla työt loppuvat viimeistään kesäkuussa.

Jatkossa Salon tehtaalla ei enää valmisteta matkapuhelimia, vaan räätälöidään älypuhelimia. Nokia korostaa auttavansa irtisanottavia taloudellisella tuella. Lähteville maksetaan enimmillään 15 kuukauden palkkaa vastaava erä.

Erillisellä tukiohjelmalla helpotetaan uuteen työpaikkaan, koulutukseen tai yrittäjäksi siirtymistä.

Kännyköiden kokoonpano siirtyy Aasiaan, missä myös osat valmistetaan.

Saloon jäävällä älypuhelimien räätälöinnillä tarkoitetaan valmiiden tuotteiden muokkaamista siten, että asetukset ja myyntipakkaukset vastaavat eri maiden puhelinoperaattoreiden ja jälleenmyyjien toiveita.

Saloon jäänee irtisanomisten jälkeen 600–700 tuotannon työntekijää.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä