Turku |

Nokian Salon tehtaan kohtalo ratkeaa keskiviikkona?

YLE Turun saamien tietojen mukaan Nokian Salon tehtaan väelle pidetään tiedotustilaisuus keskiviikkona Salohallissa. Kaikki tuotannon työntekijät on kutsuttu paikalle. Tilaisuuden sisällöstä ei ole tietoa.

Nokian Salon toimipiste.
Nokian Salon toimipiste. Kuva: YLE / Simo Kymäläinen
Salo

Salon tehtaan tuotannossa työskentelee noin parituhatta henkilöä. YLE Turun saaman tiedon mukaan työntekijöiden kuljetukset Nokian tehtailta Salohalliin alkavat kello 8.

Nokian viestintäpäällikkö Tapani Kaskinen toteaa, että yhtiön viestintästrategian mukaisesti sisäisistä tiedotustilaisuuksista ei kerrota ulkopuolelle.

Miten käy Salon tehtaan?

Salon tehtaalta kerrotaan, että varsinaista tietoa heilläkään ei tiedotustilaisuuden sisällöstä ole, mutta tehtaalla pelätään pahinta. Työntekijät ovat ounastelleet, että mahdollisista henkilövähennyksistä kerrotaan ensimmäisen neljänneksen puolivälissä.

Salon tehtaan tuotannon tuntityöntekijöiden pääluottamusmies Anne Malm ei usko, että Salon tuotanto loppuu kokonaan.

- Huomenna kuulemme sitten tarkemmin, mutta en usko että loppuu. Tämä liittyy viime syyskuussa kerrotuun, että henkilömuutoksia voi tulla. Nyt sitten kuulemme niistä.

Kommentoi aihetta (30 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • kalliiksi kävi Nokian hallituksen näköalattomuus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  en sano tätä ilkeydellä(päinvastoin toivoisin asioiden olevan toisin), mutta totean valitettavan totuuden kuitenkin.

  Viime kerralla kerrottiin Nokian toimesta, että Salossa jatketaan "asiakaspakkausten kustomoinnilla". Se ilmoitus oli samalla varoitusilmoitus salolaisille. Ei kai kukaan usko, että em. toimintaa kannattaa tehdä kalliissa Suomessa. Eiköhän meille kuuluisi jättää hieman "vaativammat" hommat, joista voisi erikoisosaamisestakin jo maksaa.

  Salolaiset tulevat kaipaamaan vielä Nordellia ja Niemistä. Aikanaan Mobiran liiketoiminnan sysäämisellä Nokian haltuun, niin se oli tuhon tie. Ollila joukkoineen on saanut Nokian tähän tilanteeseen, missä nyt ollaan. Elopia on turha syyttää tästä

 • kela

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olipa onnekas sattuma salolaiselle Niinistölle, että ilmoitukset tulevat presidentin vaalien jälkeen. Kylmää kyytiä tulee riittämään, siitä vallassa oleva työväenpuolue kokoomus pitää huolen. Hienoa, että työläisetkin äänestävät nykyään tätä uutta työväenpuoluetta. Perinteiset eivät enää kelpaa. Yhä useampi tulee huomaamaan, että vaaleissa on kysymys muustakin, kuin urheilukilpailusta.

 • Pidin Nokiaa yli 10v parhaana työpaikkana

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ostakaa vaan sitä Lumiaa, suomeen ei jää muuita kuin hieman johtoa ja työtä ohjaavaa väkeä. Työläiset saavat kaikki kenkää seuraavan 10 vuoden aikana takuuvarmasti, sitä windows phone -kehitystä osataan vähän muuallakin kuin suomessa.

  Strategiavalinta saattoi näyttää nyt houkuttelevalta, mutta pidemmässä juoksussa se vain helpottaa Nokian siirtoa ulkomaille.

 • Huge

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suosittelen kaikille Salon nokialaisille uuden ja paremman työpaikan etsimistä tai perustamista vaikka porukalla. Nokia ei tule Suomessa jatkamaan kovinkaan pitkään, yläkerrassa on tyritty vuosia senverran reippaasti, että koko firman tulevaisuus on hämärän peitossa. Kiinalaiset ostavat kohta osia Nokiasta aivan kuten tekivät Ericssonin mobiilipuolen kanssa. Maailma on täynnä parempia työpaikkoja.

 • näinon

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Melkein kuka tahansa Intialainen tekisi työtä 100 euron kuukausipalkalla.

  Miksi muka "saavutettuja etuja ei voi poistaa" ?

 • Syynikko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvää ei voi olla tulossa. Suuri pomo telkkarissa ei ikinä tarkoita mitään hyvää ja Ollila haastateltiin jokunen päivä sitten. Puheiden sisältö ei yleensä tarkoita mitään, kyllä tarkoittaa yleensä ei ja ei voi tarkoittaa ehkä tai kyllä, mutta se että ne vapaa-aikana lähtee mukaan haastatteluun on ainoastaan potkujen tasoittamista. Se että Ollila lähtee Nokiasta Toukokuussa, liittyy kai poliitikkotaustaan, koska tällä tavalla hän voi sanoa että "oli pakko luopua tehtävästa Salon tehdaspäätöksen takia."

 • hyvä ELOP

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Elop on kyllä mestari ajamaan nokiaa alas. Ei ole tainnut voittoa tehdä sen jälkeen kun sankari pääsi puikkoihin.

 • Timosapiens

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jokohan Elop paljastaa nahkansa...

 • J

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taas nähdään todennäköisti eKlopin alle vuosi sitten tekemien lupausten uskottavuus ja koko paikka menee käytännössä kiinni. Hyvä Suomi!

 • Näin se vaan on

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itse asiassa nämä kaikki henkilövähennykset nokialla ovat se mikä sille on oikeasti tarpeen. Se tarvii uusia nuoria tekijöitä joilla on uudenlaiset uskaliaat näkemykset tulevaisuudesta.

  Sitä että Suomessa ajetaan alas tuotantolaitoksia, ei todellakaan kannata ihmetellä. Itse olen töissä kansainvälisessä yrityksessä ja kun katsoo kansainvälisiä raportteja henkilökustannuksista, niin Suomi on komeesti noin 4 kertaa kalliimpi paikka tehdä tuotteita kuin muut maailmalla olevat tehtaat.

  Veikkaampa että seuraavan 10 vuoden aikana tulemme näkemään todellisen yritysten - varsinkin tuotantolaitosten - joukkopaon Suomesta.

  Toisekseen se että nokian kaltainen yritys vaihtaa strategiaa, ei todellakaan meinaa sitä että vuoden päästä se on huipulla. Sitä pitää tarkastella 3-4 vuoden säteellä mihin se pääsee ja kuinka voitokas siitä tulee. Jokaisen yhden yön menestystarinan (kuten applen iphonet ja ipadit) takana on vuosien kova kehitystyö.

 • ex-salolainen ja ex-nokialainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Salon tehdasta on leikattu, muutettu, kutistettu ja uhattu jo ainakin vuodesta 2006. Työolosuhteita tehtaanlattialla on kovennettu jopa työterveyden uhkarajoille saakka, esimerkiksi poistamalla seisontatyötä tekeviltä seisomatuolit ja pöytien korkeussäädöt. Samaan aikaan väliportaan besserwissereitä on tuotu lisää kovalla rahalla, aivan kuin he yhtäkkiä parantaisivat tuottavuutta - vaikka duunarit sen varsinaisen rahaatuovan tehdastyön tekevät. Vain esimerkkejä mainitakseni.

  Olen ylpeä ex-salolainen ja ex-nokialainen, mutta en ole ylpeä siitä, miten nykyään kaikkea katsotaan vain kvartaalitasolla ja pomojen niihin liittyviä bonuksia kunnioittaen - tavallisen duunarin kustannuksella.

 • Kriitikko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Milloinkahan suomalaiset oppivat,että jos työpaikat aiotaan pitää Suomessa niin ylin johto ja hallinto pitää myös olla suomalaisten hallussa osakeomistuksista riippumatta.

 • herra varjele

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei mitään hätiä: kyllä Niinistö nyt sentään kotinurkkiensa väkeä varmaan pystyy "pahalta" varjelemaan.

 • Arska

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eiks Haavistolaiset voitais ostaa Salon tehdas jos menee kiinni. Tehän kannatte suurta vastuuta Suomen tulevaisuudesta, saisitte itse päättää työaikanne ja markkinat minne tuotteet myytte. Ei tartteis valittaa irtisanomisista, ei huolehtia lasten päivähoidosta (kun niitä ei synny). Viimeinen vois sammuttaa lähtiessään valot jos on vielä siinä kunnossa.

 • Alamäki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nokian raju alamäki henkilöityy hyvin pitkälle Jorma Ollilaan ja viimeisen vuoden osalta Stephen Elopiin. Tähän asti Salo on säästynyt kaikkein pahimmalta, mutta nyt voi olla tosi edessä.

 • kaukana kaikesta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No miksi se pääkonttori pitäisi säilyttää yksinään näin syrjässä ??

  Ei miksikään.

 • Vertti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nämä menetykset pitäisi laskea Suomen antamaksi kehitysavuksi ,tämä työpaikkojen siirto esim. Intiaan on arvokasta kehitysapua, meille jää tänne kuluttamisen riemu ,tosin velaksi ,mutta sitten aikanaan teemme Kreikat ja homma kunnossa.

 • J

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onnea vaan johonkin "intialaiseen ammattitaitoon" nojaaviin teknologiayrityksiin. Aivan säälittävää suomalaista huonoa itsetuntoa taas, että ollaan heti jakelemassa työpaikat mihin vaan muualle markan miehille, kun yrityspropaganda tuputtaa ajatusta sellaisen halpuudesta ja kannattavuudesta. Nokialla homman nähneenä homma nimenomaan kaatui siihen, että kuviteltiin tällaisen multi-site-söheltämisen olevan kaikessa "diversiteetissään ja trendikkyydessään" muka niin tuottavaa ja kustannussäästöjä luovaa. Todellisuudessa homma levisi siinä käsiin. Koska porukka lakkaa viimein kuuntelemasta johonkin pelkkiin numeroihin tuijottavia naivisteja? Heidän aikansa meni jo 2000-luvun alussa, ihan tiedoksi.

 • Tuotekehittäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Huono johtaminen ja kokoomuslainen kavereiden (myös työkavereiden) muroihin virtsaaminen näkyy. Homma haisi Salossa jo vuonna 2008 kun kävin siellä tutustumassa toimintaan teekkarina. NOKIA:n yleisesittelyksi tarkoitetun powerpoint-esityksen päämäärättömyydestä ja epäselvyydestä paistoi johdon osaamattomuus ja välinpitämättömyys. Tässä on tulos.

  Nokia voi huomenna yllättää positiivisesti, ja se epäilemättä kääntäisi monien ajatuksia. Nykyinen suunta, johtaa kohti lokakaivoa.

 • Entinen Salolainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Loppuis vaan koko Nokia Salosta, niin ei tarvis ihmisten enää ihmetellä koskaa se se Salon tehdas loppuu.

 • Tapu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "No miksi se pääkonttori pitäisi säilyttää yksinään näin syrjässä ??

  Ei miksikään."

  Nokian pääkonttori ei sijaitse Salossa vaan Espoossa...

 • julius lohja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Se taas siitä suuresta kauniista suomalaisuudesta alkaa tuntua todella ahdistavalta soitella kotimaiskiinalaisella nokialaisella,että salolaiset jos joudutte kuutamolle soittelen minäkin tulevaisuudessa ihan toisenmerkkisellä älykapulalla.

 • Leksa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Todellinen lakkautusten keskiviikko tulossa: Nokian Salon tehtaat, kunnat, varuskunnat ja jo aikaisemmin postikonttorit ja pankkikonttorit. Hyvä Suomi!

  Olemme todella hyvinvointivaltio!

 • äSSäNNä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ei nyt auta Suur-Salokaan, kun Nokia irtisanoo n.1000 hlöä, ostovoima hiipuu, asuntokaupat hiljenee, asuntojen ns. pakkomyynnit lisääntyy. Kuka enää muuttaa Saloon, vaikka kuinka iso olisi. Viimeksi jo mainittiin terveyskeskuksien asiakasmäärien lisääntyneen, kun työpaikkalääkärittä jäi satoja henkilöitä, nyt varmaan menevät TK:t ihan tukkoon, kun lääkäreitä ei lisätä. Kyllä pahalta tuntuu kaikkien puolesta.

 • Velociskepticor

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomalaiset menevät vaan silti töihin ilman protesteja ilman mitään, tavallisen kansalaisen toivo on mitätöity ja kuitattu aikoja sitten. Itä imee länsimaat kuiviin.

  Totuus on se ettei suomessa kannata valmistaa kertakäyttöelektroniikkaa, it's just business.

 • pappa putkessa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt kyl käy sääliks tota pääluottamusmiäs Annee. Olen ensämekerran -75 seurannu sivust sillosen luattamusmiähen painet ja montkerttaki sen jälkkenki eri tyäpaikois vastaavis tilanteis. Annel vaa jaksamist ja häne kaikil lähimmilles.

 • Savolaisen piällysmiehen iänj

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt pitäisi ottaa se EU:n sisämarkkinakortti käyttöön. Suuret tuontitullit rajojen ulkopuolisille tuotteille ja isot laatuvaatimukset, niin jopa kannattaisi tehdä tuotteet täällä. Ja yrityksille jotka täältä ovat saaneet investointitukia moninkertaiset sanktiomaksut, jos siirtävät työpaikkoja täältä pois. Ei kiinalaisten maksamat verot hyödytä meidän yhteiskuntaa. Ministerit ja eduskunta työstämään tällaisia laki muutoksia. Kotiinpäin veto kunniaan!

 • potkut saaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  miksi nokia on poikkeus suomalaisessa potku teollisuudessa. olen sitä mieltä. jos saa potkut jostain työstä, kaikille sama kohtelu tv. potpotkut saan

 • onko nokia enää siis suomalainen merkki?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  itse olen suosinut nokiaa sen suomalaisuuden vuoksi.. mutta ajan kuluessa tunnostaa ettei enää olekkaa suomalainen merkki.. ja laatu kärsii aasian halpamaan takia. kestävyys vähenee ja toimivuus. kannattaisi miettiä nokia nimeäkin jo uusiksi,jos tätä rataa menee..

  moni jää työttömäksi, huono työnantaja kun työntekijä ei voi luottaa.

 • seneca

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen koko kännykkäaikani käyttänyt Nokian vekottimia ns. "torpparisopimuksilla" Soneran kanssa. Kun nykyinen sopimus päättyy, päättyy myös yhteyteni ko. yhtiöihin. Minä en puhu" kaunisteltua totuutta".

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä