Ulkomaat |

Norjan Trondheimissa suuri maanvyörymä

Norjan Trondheimissa on vyörynyt maata vuoren rinteeltä satojen metrien matkalle. Vyöry jatkuu yhä, ja viranomaiset ennakoivat myös uusia vyöryjä. Yli 50 ihmistä on evakuoitu, kertovat Norjan tiedotusvälineet.

Maanvyörymä.
Kuva: NRK

Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan vyörymä on 350 metriä pitkä ja 50 metriä leveä. Se on haudannut yhden tien ja vienyt mukanaan sähkölinjan.

Rakennuksia ei ole hautautunut, mutta vyöryn välittömässä läheisyydessä on useita taloja, kertovat pelastusviranomaiset.

Alueen savinen maaperä on varsin epävakaa, joten uudet vyöryt ovat viranomaisten mukaan hyvin todennäköisiä.

Poliisin on kehottanut alueella olevia ihmisiä poistumaan välittömästi. Poliisin ja palokunnan lisäksi hätiin on lähetetty myös pelastushelikopteri.

Vyöryn syytä ei vielä tiedetä, mutta alueella on satanut viime aikoina 30 - 40 prosenttia enemmän kuin normaalisti. Etenkin joulun aikaan Trondheimissa oli hyvin sateista.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä